De 4 meest voorkomende huidproblemen tijdens zwangerschap (Mét oplossing!)

Gefeliciteerd met je zwangerschap! De komende negen maanden gaat er veel veranderen. Eén van de dingen die verandert tijdens de zwangerschap, is je huid. Je kunt geluk hebben en een

huidproblemen oplossingen zwangerschap huid striae

Gefeliciteerd met je zwangerschap! De komende negen maanden gaat er veel veranderen. Eén van de dingen die verandert tijdens de zwangerschap, is je huid. Je kunt geluk hebben en een ‘zwangerschapsgloed’ krijgen, of juist de pech hebben en acne ontwikkelen. Elke huid reageert weer anders, maar nu je zwanger bent, wil je ook dat je huid straalt. En daar zorgen wij natuurlijk graag voor! Lees hier wat wij kunnen doen tegen de 4 meest voorkomende huidproblemen tijdens de zwangerschap.

Waarom verandert mijn huid tijdens de zwangerschap?

Allereerst is het goed om te weten dat je van nature oestrogeen in jouw lichaam hebt. Oestrogeen is een hormoon, en zorgt er onder andere voor dat je een mooie huid hebt. Naast dat jouw lichaam barstensvol hormonen zit tijdens jouw zwangerschap en dat ze jouw gedrag beïnvloeden, beïnvloeden oestrogenen ook de dikte van de huid, de vorming van rimpels en het vochtgehalte van de huid. Tevens zorgt oestrogeen voor een gezonde groei van het haar en voor veranderingen aan de huid.

De 4 meest voorkomende huidproblemen tijdens zwangerschap

Huidprobleem 1: pigmentvlekken na zwangerschap

Ongeveer 60 tot 70% van de vrouwen krijgt een zwangerschapsmasker, oftewel melasma. Dit zijn grote pigmentvlekken, en komen vooral voor op het voorhoofd, de neus en de wangen. 

Waarom je pigmentvlekken krijgt tijdens je zwangerschap? Dit komt door hormonen. Onder invloed van hormonen gaan pigmentcellen meer pigment produceren. Hierdoor worden bestaande pigmentcellen en sproeten donkerder. Daarnaast ontstaan er ook nieuwe pigmentvlekken.

Zwangerschap is een contra-indicatie voor lasers, maar ook bijvoorbeeld voor hydroquinone crème.Om pigmentvlekken te behandelen, moet er hierom worden gekeken naar een veilige methode. Cosmetische ingrediënten, zoals niacinamide en vitamine C kunnen oppervlakkig pigment wat verbeteren. Uiteraard is het aanbrengen van een goede zonnebrandcrème de beste remedie.

Helpt dit niet? Geen zorgen. Wij kunnen pigmentvlekken, na jouw zwangerschap en na de periode van borstvoeding, goed  behandelen middels een TCA peeling. Je moet er even van herstellen, maar daar krijg je een mooie en egalere huid voor terug.

Huidprobleem 2: zwangerschapsacne

Hoewel de lucky few door een verhoogde talgproductie een mooie glans op de huid krijgen, ontstaat er bij sommige vrouwen acne. Ook zwangerschapsacne wordt veroorzaakt door hormonen. Als er talg wordt aangemaakt door de huid en het talg zich vervolgens mengt met dode huidcellen, ontstaat er acne. 

Je kan de puistjes zwangerschap het beste behandelen met een acne-behandeling. Omdat de zwangere huid per definitie gevoelig is, moeten er milde producten gebruikt worden. Ook willen we de huid zo min mogelijk beschadigen, vandaar dat we de scrub weglaten tijdens onze acnebehandeling.

Huidprobleem 3: jeuk tijdens zwangerschap

Hoe het komt dat je huid gaat jeuken tijdens je zwangerschap? Dit komt doordat de huid oprekt en vaak droger is, waardoor er gelijktijdig jeuk kan ontstaan. Je kan dit voorkomen door het eten van veel omega 3 (visolie), omega 6 en vitamine E. Deze vitamines zorgen voor sterke celwanden, zodat het water in de levende cel blijft en zo uitdroging van de huid tegengaat.

In onze kliniek bieden we een unieke behandeling aan om de huid tijdens de zwangerschap te verbeteren. Tijdens deze behandeling kunnen we de huid extra verzorgen met een combinatie van natuurlijke vitamine C en vitamine E. Vitamine C en E zijn onafscheidelijk en versterken elkaars effect. Meer weten over deze behandeling? Bekijk dan onze pagina over huidverbetering bij zwangerschap.

Huidprobleem 4: zwangerschapsstriemen

Een ander probleem tijdens de zwangerschap is striae of specifiek zwangerschapsstriemen genoemd. Dit zijn scheurtjes in het onderhuidse bindweefsel, die ontstaan doordat de huid in een korte periode uitzet. Dit hoeft gelukkig niet altijd te gebeuren, maar als het gebeurt is het helaas niet te voorkomen. Maar niet getreurd: wij hebben een uniek behandelconcept ontwikkeld welke de striae sterk vermindert. Lees hier meer over onze striae behandeling.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om jouw huidprobleem op te lossen? Kom dan gerust eens langs bij onze vestiging op Amsterdam IJburg. of vraag een gratis intake aan.

Ben jij gezond bezig met je huid? Lees hier meer over striae.

Meer artikelen?

Contact opnemen

Wij maken graag contact, op een persoonlijk niveau. Dat begint hopelijk al hier bij ons op de site, en eindigt pas weer als jij optimaal straalt.

Vragen over onze behandelingen en wat de beste keuze is voor jou? Wij helpen graag! Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Zo kunnen wij al jouw vragen beantwoorden en/of jouw gratis intake in plannen op onze kliniek in IJburg Amsterdam.

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag 09:00 – 18:00
Donderdag 09:00 – 20:30
Vrijdag 09:00 – 17:00
Zaterdag – zondag Gesloten

Weet je het nog niet zeker?

"*" geeft vereiste velden aan

Waar ben je naar op zoek?
Gegevens

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag
09:00 – 18:00

Donderdag
09:00 – 20:30

Vrijdag
09:00 – 17:00

Zaterdag – zondag
Gesloten