Zwangerschap striae: alles wat je moet weten!

Een klein wondertje in je buik, wat fantastisch! Je lichaam wordt klaargestoomd voor de tijdelijke woonplaats van je kindje en gaat daarbij flink veranderen. Je kunt te maken krijgen met

Striae en zwangerschap: alles wat je moet weten

Een klein wondertje in je buik, wat fantastisch! Je lichaam wordt klaargestoomd voor de tijdelijke woonplaats van je kindje en gaat daarbij flink veranderen. Je kunt te maken krijgen met zwangerschap striae of zwangerschapsstriemen. Ondanks dat het allemaal voor een goed doel is, wil je wel die striae tijdens en na de zwangerschap voorkomen.

Hoe ontstaan zwangerschapsstriemen?

Tijdens de zwangerschap verandert er door hormonen veel. Soms niet heel fijn, maar toch hebben deze hormonen allemaal een essentiële functie voor vóór, tijdens en na de zwangerschap. Eén van die dingen die verandert is dat jouw kindje groeit, waardoor je buik andere vormen aanneemt. Je borsten worden groter, omdat het hormoon ‘prolactine’ actief wordt om straks moedermelk te produceren. In het laatste trimester van je zwangerschap kun je vocht vast houden, oftewel oedeem. Je huid zwelt op en voelt oncomfortabel aan. En laten we vooral onze cravings niet vergeten tijdens de zwangerschap.

Allemaal redenen om al dan niet zwangerschap striae te ontwikkelen. Striae ontstaat namelijk omdat het onderhuids bindweefsel scheurt, doordat er meer rek op bepaalde gebieden komt te staan omdat deze groeit. Als we in de winkelschappen kijken zien we allemaal crèmes die beweren dat je striae kunt voorkomen.  Aangezien een crème oppervlakkig blijft en niet tot het onderhuids bindweefsel komt, is het lastig om het hiermee te voorkomen.

Striae bij zwangerschap voorkomen met organisch silicium

Een oplossing kan ‘organisch silicium’ zijn. Organisch silicium (kiezelzuur) is een belangrijk mineraal voor ons lichaam en de huid. Het is nodig voor de aanmaak van je weefsels zoals botten, pezen, kraakbeen en vaatwanden, maar ook voor je huid, haar en nagels. In de huid speelt silicium een cruciale rol bij de vorming van collageen. Het stimuleert namelijk de aanmaak van nieuwe collageenvezels en het verlengt en versterkt het bestaande collageen. Het is dus een van de belangrijkste bouwstoffen die stevigheid geeft aan het bindweefsel en daarmee ons bindweefsel versterkt, zodat de kans op striemen vermindert tijdens de zwangerschap.

Daarnaast bindt het vocht in de epidermis, wat ook weer een verstevigend effect op de huid heeft en daarmee de huid barrière ondersteunt en versterkt. Als antioxidant helpt het bovendien actief om vroegtijdige veroudering als gevolg van oxidatieve schade te bestrijden. Kortom, een essentieel ingrediënt voor zowel ons lichaam als onze huid.

Zwangerschapsstriemen behandelen met de striae behandeling

We kunnen organisch silicium in een crème gebruiken, maar hierbij geldt dat deze niet in het onderhuids bindweefsel komt. Vandaar dat wij een nieuwe en unieke striae behandeling hebben ontwikkeld. Wij maken namelijk met de dermapen kleine gaatjes in de huid om vervolgens een hoog concentratie silicium toe te voegen waardoor we stevigheid geven aan het bindweefsel en daarmee de kans op striae verminderd tijdens de zwangerschap.

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Dan staan we je graag te woord! Vraag direct een gratis intake aan. Lees hier meer over onze striae behandeling

Wil je meer weten over huidproblemen bij een zwangerschap? Lees hier verder over huidproblemen tijdens een zwangerschap:

Meer artikelen?

Contact opnemen

Wij maken graag contact, op een persoonlijk niveau. Dat begint hopelijk al hier bij ons op de site, en eindigt pas weer als jij optimaal straalt.

Vragen over onze behandelingen en wat de beste keuze is voor jou? Wij helpen graag! Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Zo kunnen wij al jouw vragen beantwoorden en/of jouw gratis intake in plannen op onze kliniek in IJburg Amsterdam.

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag 09:00 – 18:00
Donderdag 09:00 – 20:30
Vrijdag 09:00 – 17:00
Zaterdag – zondag Gesloten

Weet je het nog niet zeker?

"*" geeft vereiste velden aan

Waar ben je naar op zoek?
Gegevens

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag
09:00 – 18:00

Donderdag
09:00 – 20:30

Vrijdag
09:00 – 17:00

Zaterdag – zondag
Gesloten