​Zwangerschapsmasker: wat is de beste behandeling?

Onze huid heeft het maar flink te verduren tijdens de zwangerschap. Heb je al eens gehoord van een zwangerschapsmasker? Wat is dit eigenlijk en hoe kom je er vanaf? Terug

Onze huid heeft het maar flink te verduren tijdens de zwangerschap. Heb je al eens gehoord van een zwangerschapsmasker? Wat is dit eigenlijk en hoe kom je er vanaf? Terug naar dat baby huidje die jouw kleine straks ook heeft. Zwangerschapsmasker wordt ook wel melasma genoemd en ermee wordt bedoeld dat je pigmentvlekken in het gezicht krijgt. Het is geen vaste prik, maar het zou kunnen dat je ze krijgt door de hormonen die door je lichaam gieren. 

Ontstaan zwangerschapsmasker

Onder invloed van oestrogeen en progesteron produceren pigmentcellen extra pigment. Hierdoor zullen bestaande pigmentvlekken en sproeten donkerder worden en er kunnen nieuwe pigmentvlekken ontstaan. Je ziet ze vooral op het voorhoofd, op de wangen, onder de ogen en rondom de mond. Dit wordt ook wel zwangerschapsmasker of melasma genoemd. 

Zwangerschapsmasker behandelen

Er zijn een aantal opties om het pigment te behandelen maar veelal vallen deze af in de zwangerschap. De welbefaamde hydrochinon crème die een blekende werking heeft bij pigmentvlekken, mag niet gebruikt worden in de zwangerschap en ook niet tijdens de borstvoeding periode.

Ook mogen er geen lasers toegepast worden tijdens en na de zwangerschap omdat het lichaam vol zit met hormonen. Hierdoor is het pigment meer geactiveerd en kunnen er pigmentvlekken ontstaan. Daarnaast is ook de huid een stuk gevoeliger en kan de laser schade aan de huid aanrichten. Dus alle laserbehandelingen worden sterk afgeraden tijdens en na de zwangerschap.

Pigmentvlekken behandelen tijdens zwangerschap

Wel kan een peeling toegepast worden om pigmentvlekken te behandelen. Ook vrouwen die last krijgen van acne tijdens de zwangerschap kunnen deze peeling doen. In veel gevallen wil je zo’n huid behandelen met een hoog percentage, maar de zwangere huid vraagt een mildere aanpak. Deze huid mag namelijk een glycolzuurpeeling hebben met een maximale concentratie van 10%. Salicylzuur moet zelfs onder de 2% zijn. Ook het vitamine A zuur moet weggelaten worden zowel tijdens de zwangerschap als wanneer er borstvoeding gegeven wordt. Wel mag deze huid een bacteriedodende crème met 2.5% benzoylperoxide gebruiken.

Mesotherapie tijdens de zwangerschap

Om toch de zwangere huid een oppepper te geven kan mesotherapie toegepast worden. Doormiddel van kleine prikjes wordt er een ampul in de huid gespoten met voedingsstoffen. Uiteraard moeten deze voedingsstoffen van natuurlijke aard zijn en ook hierop moet gelet worden dat alle voedingstoffen gebruikt mogen worden tijdens de zwangerschap. Doordat de huid beter doorbloedt is en gevoeliger is tijdens de zwangerschap kan de huid meer bloeden en kan de behandeling wat pijnlijker zijn. Dit geldt uiteraard ook voor een dermarolling behandeling. Bij Mommy Skincare Clinic kun je als toekomstige moeder gewoon bij ons terecht voor één van de bovenstaande behandelingen. Veiligheid voorop!

 
Ben je geïnteresseerd in hoe pigment invloed op je huid kan zijn? Lees hier verder over pigmentvlekken behandelen: 

Meer artikelen?

Contact opnemen

Wij maken graag contact, op een persoonlijk niveau. Dat begint hopelijk al hier bij ons op de site, en eindigt pas weer als jij optimaal straalt.

Vragen over onze behandelingen en wat de beste keuze is voor jou? Wij helpen graag! Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Zo kunnen wij al jouw vragen beantwoorden en/of jouw gratis intake in plannen op onze kliniek in IJburg Amsterdam.

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag 09:00 – 18:00
Donderdag 09:00 – 20:30
Vrijdag 09:00 – 17:00
Zaterdag – zondag Gesloten

Weet je het nog niet zeker?

"*" geeft vereiste velden aan

Waar ben je naar op zoek?
Gegevens

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag
09:00 – 18:00

Donderdag
09:00 – 20:30

Vrijdag
09:00 – 17:00

Zaterdag – zondag
Gesloten