Cellulite behandeling:Clatuu alpha en Ultraformer III

Cellulite (in de volksmond ook wel, foutief, cellulitis genoemd) is een hobbelige huid en wordt hierdoor ook wel ‘sinaasappelhuid’ genoemd. Cellulite wordt veroorzaakt door een ophoping van vet en afvalstoffen tussen ‘schotjes’ in de huid die de huid terugtrekken en daardoor de ‘kuiltjes’ vormen. 

We zien cellulite vooral bij de billen en dijen. 95% van de vrouwen heeft Cellulite. Vandaar dat we bij Mommy Skincare Clinic unieke behandelingen hebben ontwikkeld voor de behandeling van cellulite. 

Maak direct een afspraak voor een cellulite behandeling in Amsterdam.

Wat is cellulite?

Vlak onder de huid zitten vetcellen. Deze vetcellen slaan al het vet dat ze kunnen opnemen op en worden groter en groter. Bij vrouwen zijn de billen en heupen een plaats waar vet makkelijk wordt opgeslagen. Deze vetcellen liggen in klompjes bij elkaar omgeven door schotjes van bindweefsel. Als de vetcellen toenemen puilen deze klompjes enigszins uit, terwijl andere delen van de huid door de bindweefselstrengen (schotjes) niet kunnen uitzetten, daar ontstaat dan een deukje en dus Cellulite.

Zo behandelen wij cellulite

Waar de meeste behandelingen zich richten op het verminderen van het aanzicht van cellulite, denk bijvoorbeeld aan bindweefselmassage of cupping, richten wij ons op een meer definitieve methode. Want waar cellulite weer terugkomt na bindweefselmassage en cupping, zorgen wij ervoor dat wij dat met onze Cryolipolyse apparatuur (Clatuu Alpha) én/of onze HIFU-apparatuur (Ultraformer III) de vetcellen afgebroken worden zodat deze geen vet meer kunnen opslaan. Hierdoor wordt hardnekkige cellulite voor een heel groot deel verminderd of gaat zelfs helemaal weg. 

Afhankelijk van de hoeveelheid vet én diepte van de cellulite (ofwel cellulitis) wordt de cryolipolyse óf de HIFU ingezet. In sommige gevallen wordt een combinatie van zowel de cryolipolyse áls de HIFU ingezet voor een gecombineerd resultaat. Deze worden echter op verschillende behandeldagen toegepast om te voorkomen dat de twee behandelingen elkaar tegenwerken door het verschil in kou en warmte die in de huid komt. 

Zowel de cellulite behandeling met Cryolipolyse áls de behandeling met de HIFU worden opgevolgd door een kuur met artisjok supplementen. Deze zorgen voor een versnelde afvoer van afvalstoffen en afgebroken vetcellen in het lichaam.

Hoe werkt een cellulite behandeling met de Clatuu alpha? 

Bij dieperliggende cellulite (cellulitis) wordt de cellulite behandeling uitgevoerd met de Clatuu alpha. Onze huidtherapeut behandelt de zone met cellulite met de Clatuu Alpha. De Clatuu is op het moment de effectiefste en veiligste methode voor vet bevriezen, omdat deze 360° rondom kan koelen, de huid wordt beschermt met gel-pads. Gedurende de behandeling wordt een kopstuk geplaatst op de te behandelen zone, waarna in ongeveer 50 minuten het onderhuids vet wordt bevroren. Per behandeling kunnen 2 zones gelijk worden behandeld, waardoor minder behandelmomenten nodig zijn. 

Nadat de gel-pads aangebracht worden op de huid, worden de kopstukken aangebracht. Deze zuigen zich door een vacuüm vast op de huid, waardoor het vet in de kop gezogen wordt. Daarna zorgt de koeling ervoor dat het onderhuidse vet bevriest tot -9° Celsius binnen de tijdspanne van 50 minuten. Na de cryotherapie behandeling wordt door de huidtherapeut de huid gemasseerd om de doorbloeding te stimuleren en het bevroren vet los te maken, wat gezamenlijk zorgt voor een nog beter resultaat.

Hoe werkt een cellulite behandeling met de Ultraformer III? 

Bij een oppervlakkige vorm van cellulite (ofwel cellulitis of sinaasappelhuid) wordt de behandelijk uitgevoerd met de HIFU (Ultraformer III). Onze huidtherapeut behandelt de huid met verschillende ‘koppen’ van de HIFU welke op de diepere vetlagen van de huid inwerken. De warmte die daar ontstaat breekt zowel het vet áls de schotjes af. 

De huid wordt met een gel ingesmeerd om de geluidsgolven uit de HIFU goed te geleiden, waarna onze huidtherapeut met de kop van de HIFU overlappen pulsen zet op de huid. Hierdoor ontstaat een warm gevoel in de huid. 

Nadat de gehele zone behandeld is, wordt de gel uiteraard verwijderd.

Welke lichaamsdelen kunnen worden behandeld met cellulite?

Cellulite is een specifieke aandoening die zich voornamelijk voordoet op billen, benen en dijen. 

Wij behandelen cellulite zodoende op al die lichaamdelen. Zowel de behandeling middels Cryolipolyse als de cellulite behandeling middels de HIFU worden op die lichaamdelen uitgevoerd. Wel moet er dus op de plekken ook vet aanwezig zijn. De meest voorkomende zones zijn: 

 • Cellulite op Billen;
 • Cellulite op Dijen;
 • Cellulite op Benen

Voorbereiding en nazorg 

Wij raden aan om een kuur van 14 dagen supplementen te gebruiken in de vorm van een shotje, welke het vocht en afvalstoffen afvoert. Dit kunt u merken doordat u wat meer kunt gaan plassen. Tijdens het consult bekijken wij samen hoe we de supplementen toepassen in de behandeling. 

Na de cryotherapie behandeling gaat uw lichaam aan de slag. Het bevroren vet en afvalstoffen wordt door uw lymfesysteem afgevoerd en zal uiteindelijk met de ontlasting uit uw lichaam worden gevoerd. Hierbij kan het voorkomen dat de ontlasting een periode iets slijmeriger/vetter is. Ook kunnen de behandelde zones wat beurs aanvoelen gedurende een aantal dagen na de behandeling, te vergelijken met lichte spierpijn. Het door cryolipolyse behandelde gebied is ongeveer een week gevoelloos, doordat de zenuwen verdoofd zijn. Dat verdwijnt echter volledig binnen 2 weken. Heel zelden kan er ook een blauwe plek ontstaan op het behandelde gebied. 

De avond na de cryotherapie kunt u het gebied nogmaals masseren om de doorbloeding te stimuleren. Dit zorgt voor aanvullende effectiviteit van de behandeling. Ook adviseren wij om in de eerste 24 uur na de cellulite behandeling 30 minuten actief te bewegen. Na het vet bevriezen, zijn er geen beperkingen aan wat u wel en niet kan doen. 

Na de cellulite behandeling middels de HIFU blijft de huid een aantal dagen warm aanvoelen. Dit is een teken dat het lichaam daar actief blijft in het herstel. Het is daarmee belangrijk dat de huid niet gekoeld wordt, om de warmte haar effect niet te laten verliezen. Verder mag na de cellulite behandeling met de HIFU normaal geleefd en gesport worden.

Resultaten na de cellulite behandeling 

De resultaten van de cellulite behandeling via cryotherapie spreken voor zich. Niet alleen wordt de cellulite minder maar ook het plaatselijk vet wordt minder. Een win-winsituatie. Het resultaat wordt zichtbaar na ongeveer 8 weken. Afhankelijk van de ‘ernst’ van de cellulite zullen er 1-2 behandelingen nodig zijn. Wanneer een tweede behandeling nodig is, zal deze na ongeveer 10 weken plaatsvinden.

Cellulite behandeling in Amsterdam

Maak een afspraak of vrijblijvende intake voor cellulite te Amsterdam IJburg.

Even op een rijtje:

 • Clatuu Alpha
 • Ultraformer III / HIFU

Tarieven Clatuu alpha

1 behandeling 2 koppen €450,-
3 behandelingen 2 koppen €1290,-

Tarieven Ultraformer III

Vanaf €550,-

Behaalde resultaten

cryolipolyse billen benen voorcryolipolyse billen benen na

Extra video’s

Ondertussen al 3 behandelingen gehad voor haar-mesotherapie, super blij mee met het resultaat. Me haar was echt heel slecht aan toe en veel haaruitval maar het voelt nu al een stuk gladder, heb me glans weer terug en ook veel minder last van haar uitval. Echt een topperrr!!!!
Kim Dang
Kim Dang
09:54 30 Aug 19
Drie weken na mijn bevalling ben ik opzoek gegaan naar iemand die mij kon helpen met mijn zwangerschaps striae. Gelukkig was Femke daar! Ik heb nu 3 behandelingen gehad en het is enorm verbeterd. Ik had nooit gedacht dat ik weer in bikini zou durven!
Joska Bouter
Joska Bouter
05:40 09 Aug 19
Uitstekende behandeling en advies. Raad ik zeker iedereen aan.
Jobje De Groot
Jobje De Groot
14:06 10 Jul 19
Super ervaring! Ik zat al een tijdje met huidverslapping in mijn gezicht en hals. Door de HiFu behandeling heb ik een top resultaat gehaald. Mijn hals is veel strakker en mijn wangen hebben weer het volume dat ik jaren geleden had. Daarnaast is Femke een leuke en professionele meid, die mij, ondanks mijn lichte angst, heel zorgvuldig door de behandeling geholpen heeft.
Ria Van De Port
Ria Van De Port
11:48 14 Jun 19
Ik ben ontzettend fijn geholpen door Femke Waelen. Zij is niet alleen een deskundige huidtherapeut maar ook een fijne dame die echt luistert naar mijn wensen. Zodoende heb ik een huid behandeling gehad voor mijn huidverslapping en een peeling om ook mijn structuur en pigmentvlekjes aan te pakken. En dat in 1 behandeling. Ik ben ontzettend tevreden over het resultaat maar ook op de manier waarop Femke mij geholpen heeft!
Helma Straatmans
Helma Straatmans
19:39 20 Apr 19
Een bevalling / hormonen hebben bij mij een redelijke impact op mijn huid gehad. Mijn huid was onrustig, slap en gevoelig. Door de behandeling die ik bij Mommy Skincare Clinic heb gehad begint mijn huid weer te stralen en gezond te worden. Daar gaat het natuurlijk om. De natuurlijke manier geeft een fantastisch resultaat. Echt een aanrader voor iedereen. Daarnaast is Femke een professional en een ontzettende lieve dame!
Yvonne van Beers
Yvonne van Beers
08:24 10 Apr 19
Femke Waelen's nieuwe Mommy Skincare Clinic is gesitueerd in een niet groot maar sfeervol ingericht pandje op IJburg, op de begane grond. Vanaf de voordeur kijk je uit over het water van de IJburgbaai. Femke zelf is ook niet groot, maar charismatisch, met een innemende lach en grote blauwe ogen. Vakkundig en met niet aflatend enthousiasme leidt ze je door het beoogde behandeltraject: je voelt je van de first handshake tot de navragen echt op je gemak. Van tevoren bespreekt Femke alles met je, en hierbij vertelt ze gewoon wat haalbaar en niet haalbaar is. Het resultaat van de (meso en UL) behandelingen liet zich bovendien eerder zien dan verwacht. Dus, ben je van plan om een huidtherapie als ULtherapie, Mesotherapie, een laser of aanverwante of schoonheidsbehandeling te ondergaan: Mommy Skincare Clinic is een aanrader - ook als je een man bent (zoals ik), laat je door de naam niet misleiden, je zit er goed.
Peter Koppers
Peter Koppers
11:25 02 Feb 19

We komen graag met je in contact om je verder te helpen!

Wij maken graag contact, op een persoonlijk niveau. Dat begint hopelijk al hier bij ons op de site, en eindigt pas weer als jij optimaal straalt.

Vragen over onze behandelingen en wat de beste keuze is voor jou? Wij helpen graag! Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Zo kunnen wij al jouw vragen beantwoorden en/of jouw gratis intake in plannen op onze kliniek in IJburg Amsterdam.

Volgende vraag (1/4)

  Mommy Skincare Clinic

  Emmy Andriessestraat 504
  1087 NE Amsterdam
  ✆ 020-2101835
  ✉ info@mommyskincareclinic.nl

  Openingstijden:

  zondag Gesloten
  maandag 09:00–18:00
  dinsdag 09:00–18:00
  woensdag 09:00-18:00
  donderdag 09:00–20:30
  vrijdag 09:00–17:00
  zaterdag Gesloten
  Bel ons Contact
  © 2024 Mommy Skincare Clinic. Alle rechten voorbehouden | Webdesign Bureau Whello