Striae, de angst van elke mama (to be)

Yes, je bent zwanger, gefeliciteerd!

De komende negen maanden gaat er veel veranderen. Één van de dingen die verandert tijdens de zwangerschap, is je huid. Niet alleen groeit jouw kindje, maar ook jouw huid ‘groeit’. Je kunt het geluk hebben dat je geen striae krijgt of de pech hebben dat dit wel gebeurt, want helaas hebben we hier geen invloed op. Wanneer je wel striae krijgt, dan ben je niet de enige. Maar liefst 71% van alle mensen heeft striae. Dit betekent natuurlijk niet dat je dit voor lief neemt. Gelukkig bereiken wij bij Mommy Skincare Clinic mooie resultaten met onze behandelingen.

Striae: geen beschadiging aan de opperhuid

Bij Mommy Skincare Clinic hebben wij een uniek behandelconcept ontwikkeld, waarbij we hebben gekeken naar het uiterlijk van striae. Deze kan vergeleken worden met atrofische littekens, waarbij het verschil is dat striae ontstaat door scheurtjes in het onderhuids bindweefsel en niet door een beschadiging aan de opperhuid. Hierdoor weten we dus dat we ook dieper in de huid moeten behandelen. Dit doen we door striae op verschillende manieren aan te pakken.

Een liftend effect door middel van High Intensity Focused Ultrasound

We beginnen diep in de huid waar het bindweefsel is beschadigd. Wij behandelen dit doormiddel van High Intensity Focused Ultrasound, oftewel HIFU. Bij deze behandeling wordt gebruik gemaakt van ultrasound geluid. Er wordt energie afgegeven in de diepe dermale en de fibromusculaire laag, ook wel de SMAS-laag genoemd. Het weefsel wordt verwarmd, waardoor de aanmaak van nieuw collageen en elastine wordt gestimuleerd. Hierdoor treedt een verstrakking van de striae ‘littekens’ op.

HIFU behandeling effect

Het resultaat is een liftend effect, waardoor je huid er gladder en strakker uitziet. Bij deze behandeling wordt de oppervlakte van de huid niet beschadigd, waardoor je direct na afloop alleen een rode huid ziet.

Het weefsel wordt verwarmd, waardoor de aanmaak van nieuw collageen en elastine wordt gestimuleerd. Hierdoor treedt een verstrakking van de striae ‘littekens’ op. Het resultaat is een liftend effect, waardoor je huid er gladder en strakker uitziet. Bij deze behandeling wordt de oppervlakte van de huid niet beschadigd, waardoor je direct na afloop alleen een rode huid ziet.

Vervaging van de littekenstructuur door middel van de dermapen

Voor het verbeteren va de structuur en de kleur van de striae behandelen wij hetzelfde gebied daarna met de dermapen. Deze maakt minuscule gaatjes waardoor de microcirculatie verbeterd wordt en waardoor de TCA peeling, ofwel trichloorazijnzuur, diep door kan dringen in de ‘littekens’ van de striae. TCA zorgt voor een egalere huidskleur en vervaging van de littekenstructuur.

Helaas gaat ‘beter voorkomen dan genezen’ niet helemaal op bij striae. Gelukkig zien wij ontzettend mooie resultaten na deze behandeling. Ben je benieuwd naar de behandeling? Dan zien we je graag in onze kliniek.

Deel dit artikel:

We komen graag met je in contact om je verder te helpen!

Wij maken graag contact, op een persoonlijk niveau. Dat begint hopelijk al hier bij ons op de site, en eindigt pas weer als jij optimaal straalt.

Vragen over onze behandelingen en wat de beste keuze is voor jou? Wij helpen graag! Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Zo kunnen wij al jouw vragen beantwoorden en/of jouw gratis intake in plannen op onze kliniek in IJburg Amsterdam.

Volgende vraag (1/4)

Mommy Skincare Clinic

Pampuslaan 114
1087 LA Amsterdam
✆ +31 (0)85 0604349
✉ info@mommyskincareclinic.nl

Openingstijden:

zondag Gesloten
maandag 09:00–18:00
dinsdag 09:00–18:00
woensdag Gesloten
donderdag 10:00–21:00
vrijdag 09:00–18:00
zaterdag Gesloten
Bel ons Contact
© 2020 Mommy Skincare Clinic. Alle rechten voorbehouden | Webdesign Bureau Whello