Gezond aan het sporten, maar dan: striae

Sporten is een bijzonder gezonde bezigheid, mits met mate, zoals alles. Je lichaam heeft legio aan voordelen van sporten, van een betere conditie tot betere nachtrust, van een strakker lichaam

Striae sporten

Sporten is een bijzonder gezonde bezigheid, mits met mate, zoals alles. Je lichaam heeft legio aan voordelen van sporten, van een betere conditie tot betere nachtrust, van een strakker lichaam tot een gezondere huid. De basis is: sporten is goed voor je!

De sportschool is in Nederland bovenmatig populair. Rustig op je eigen tempo en niveau aan de slag met je eigen lichaam, perfect voor ons Nederlanders. Geen gezeur van anderen (tenzij je iemand hebt die komt ‘mansplainen’ hoe je je oefening beter moet doen) en alles volgens je eigen schema. Met als resultaat, strakkere spieren, grotere billen, bredere dijbenen en een volle schouderpartij. 

Fitness en het ontstaan van sportersstriae

Je kijkt in de spiegel en bent trots, want je hebt jezelf verbeterd, maar dan…. Witte vlakken met horizontale strepen op je huid: sportersstriae! Door de snelle groei van je spieren is je huid opgerekt, om preciezer te zijn, je onderhuid is opgerekt, en nog preciezer: je bindweefsel. 

Je bindweefsel is de lijmlaag van je huid, die er voor zorgt dat je huid op de juiste plek blijft zitten, haar flexibiliteit behoudt én die zorgt voor de rekbaarheid van je huid. Langzame groei (die paar kerstkilo’s extra) wordt opgevangen door je bindweefsel: no worries! (Zolang het niet 10 kerstkilo’s zijn). Maar door sporten in de sportschool groeien je spieren sneller dan je bindweefsel aan kan. Daardoor ontstaan er letterlijk scheuren in je bindweefsel en je huid: striae, ofwel sportersstriae of sportersstriemen. Knap ontsierend op die mooi gevormde billen en benen en ronduit storend op je armen of schouders wanneer je een leuk topje of strak shirt aan hebt. 

Hoe kun je sportersstriae voorkomen?

Om sportersstriae te voorkomen zijn er verschillende punten waar je op moet letten:

  • Langzame opbouw van spieren: we weten het, je wil zo snel mogelijk resultaat zien, maar door het iets trager op te bouwen zorg je dat je huid zich kan aanpassen aan je nieuwe massa en daarmee voorkom je stiae.
  • Collageen innemen: nee, collageen is geen prestatie-verbeterend middel, of ja, misschien ook wel, maar dan wel voor je bindweefsel. Collageen zorgt er voor dat je bindweefsel flexibel blijft en beter in staat is om groei op te vangen zonder dat striae ontstaat.

Sportersstriemen laten behandelen? 

Wat nou als je wél al sportersstriemen hebt, dan hebben wij de oplossing. Onze unieke striaebehandeling is gericht op alle aangetaste lagen van de huid, van de diepliggende bindweefsellaag tot de verkleuring van de opperhuid. Resultaat: volledig verwijdering van jouw striae.

Voorkomen is echt beter dan voorkomen, maar mocht dat niet lukken, neem dan zeker contact met ons op, wij helpen je graag weer aan een striemenloze huid.

Meer artikelen?

Contact opnemen

Wij maken graag contact, op een persoonlijk niveau. Dat begint hopelijk al hier bij ons op de site, en eindigt pas weer als jij optimaal straalt.

Vragen over onze behandelingen en wat de beste keuze is voor jou? Wij helpen graag! Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Zo kunnen wij al jouw vragen beantwoorden en/of jouw gratis intake in plannen op onze kliniek in IJburg Amsterdam.

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag 09:00 – 18:00
Donderdag 09:00 – 20:30
Vrijdag 09:00 – 17:00
Zaterdag – zondag Gesloten

Weet je het nog niet zeker?

"*" geeft vereiste velden aan

Waar ben je naar op zoek?
Gegevens

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag
09:00 – 18:00

Donderdag
09:00 – 20:30

Vrijdag
09:00 – 17:00

Zaterdag – zondag
Gesloten