Eyecatchers; met of zonder wallen of kringen

Ogen zijn letterlijk de eyecatchers van ons uiterlijk, wanneer we met elkaar spreken kijken we graag in elkaars ogen. Maar wanneer onder de ogen wallen of kringen zitten, dan wordt er toch vaak gedacht dat er iets aan de hand is; dat we vermoeid zijn of dat we verdrietig zijn, terwijl we misschien wel top fit zijn. Sommige mensen hebben dagelijks wallen of kringen en bij andere is dit tijdelijk. Er wordt veel gedaan om deze wallen en kringen weg te werken, zelfs ‘oma weet raad’ heeft tips, maar wat kunnen we onze klanten bieden bij wallen en kringen?

Wallen en kringen zijn niet hetzelfde maar worden wel vaak in 1 adem genoemd. Wallen zijn ‘zakjes’ onder de ogen die bestaan uit een ophoping van vocht of vet waardoor de huid als het ware oprekt. Sommige wallen zijn tijdelijk, maar in sommige gevallen zijn deze blijvend en worden als storend ervaren. Wallen kunnen ontstaan door stress, vermoeidheid, veroudering, erfelijkheid, door vochttekort of door (langdurig) verdriet. 

Kringen zijn donker van kleur en ontstaan bij de groef onder de wal, oftewel het greppeltje. Je kunt het grijze botvlies van de schedel zien en de blauwige bloedvaten, dat is de kring. Deze kleur kan genetisch bepaald zijn, maar ontstaan ook door een gebrek aan vocht, ingevallen onder oogleden, slechte voeding of leefgewoonten, zoals roken en teveel alcohol, maar ook ziektes zoals; Pffeiffer, een ijzertekort of eczeem kunnen kringen veroorzaken. Hierdoor wordt de huid onder de ogen dunner, en kijk je als het ware door de huid heen. 

Behandelingen bij wallen en donkere kringen

Een niet chirurgische ingreep is de RRS® HA Eyes skinbooster voor rondom de ogen die in dat gebied vochtwallen, donkere kringen en fijne lijntjes vermindert en de oogcontouren verbetert.

De actieve ingrediënten bestaan voornamelijk uit stoffen die vocht helpen afvoeren (zowel via het lymfedrainage- als het diuretisch systeem), antioxidanten, vitaminen, mineralen en aminozuren die de huid repareren, opvullen, voeden en een ‘whitening’ effect geven door de onderdrukking van pigmentvorming.

RRS® HA Eyes wordt aangebracht door middel van ‘microneedling’ waarbij met een mesotherapie apparaat of handmatig oppervlakkige prikjes worden gegeven rondom de ogen. Op de huidverbetering pagina staat een mooi filmpje van deze behandeling. 

Er zijn 4-6 behandelingen nodig die plaatsvinden tussen de 10-14 dagen. Het resultaat wat je mag verwachten is:

 • Verminderde oogcontouren
 • Oppervlakkige rimpels rond de ogen
 • Vochtwallen (‘puffy eyes’)
 • Donkere kringen onder de ogen
 • Vermoeide blik

Wanneer je lachrimpels wat dieper zijn kunnen we de behandeling goed combineren met een HIFU behandeling, dit staat voor high intensity focused ultrasound. Bij deze behandeling wordt gebruik gemaakt van ultrasound geluid. Er wordt energie afgegeven in verschillende huidlagen waardoor de huid wordt verwarmd en de aanmaak van nieuw collageen en elastine wordt gestimuleerd. Hierdoor treedt een verstrakking op van de huid waardoor rimpels veel minder diep worden. 

Daarnaast werkt cafeïne, vochtafdrijvend, dus een heerlijk kopje koffie voor of na de behandeling in onze kliniek doet ook wonderen. 

Kortom, wallen en kringen verdienen dus wat extra zorg en aandacht, zodat de ogen weer de eyecatchers kunnen worden en niet de wallen of kringen. Mogen wij ook eens naar jouw ogen kijken?

Wil jij verder kijken dan alleen je ogen? Lees hier verder over vetvermindering.

Deel dit artikel:

We komen graag met je in contact om je verder te helpen!

Wij maken graag contact, op een persoonlijk niveau. Dat begint hopelijk al hier bij ons op de site, en eindigt pas weer als jij optimaal straalt.

Vragen over onze behandelingen en wat de beste keuze is voor jou? Wij helpen graag! Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Zo kunnen wij al jouw vragen beantwoorden en/of jouw gratis intake in plannen op onze kliniek in IJburg Amsterdam.

Volgende vraag (1/4)

  Mommy Skincare Clinic

  Emmy Andriessestraat 504
  1087 NE Amsterdam
  ✆ 020-2101835
  ✉ info@mommyskincareclinic.nl

  Openingstijden:

  zondag Gesloten
  maandag 09:00–18:00
  dinsdag 09:00–18:00
  woensdag 09:00-18:00
  donderdag 09:00–20:30
  vrijdag 09:00–17:00
  zaterdag Gesloten
  Bel ons Contact
  © 2024 Mommy Skincare Clinic. Alle rechten voorbehouden | Webdesign Bureau Whello