Vetvermindering met cryolipolyse: Hoe werkt het en waar moet je op letten

Cryolipolyse of vetvermindering door vet te bevriezen. “Hmmm….” was ongeveer de eerste gedachte die bij ons op kwam toen wij hier mee in aanraking kwamen. “Moet je niet gewoon op

Hoe werkt vet bevriezen

Cryolipolyse of vetvermindering door vet te bevriezen. “Hmmm….” was ongeveer de eerste gedachte die bij ons op kwam toen wij hier mee in aanraking kwamen. “Moet je niet gewoon op je dieet letten, meer bewegen en vooral niet snacken?”. Het antwoord op die laatste vraag is zonder enige twijfel: ja! Maar dat is blijkbaar niet het hele verhaal.

 

Wat is cryolipolyse? 

Cryolipolyse is dé manier om vet te verwijderen uit het lichaam. Cryolipolyse is het bevriezen van vetcellen, waardoor deze door het lichaam verwijderd en opgeruimd worden. De medische term hiervoor is apoptose. Apoptose is de gecontroleerde afbraak van cellen in het lichaam. Je lichaam breekt dagelijks miljarden cellen af om te herstellen en te vernieuwen. Door het vet te bevriezen, geven we het lichaam in feite een duwtje in de goede richting, we zeggen: “Deze cellen zijn nu aan de beurt”. 

Het resultaat hiervan is dat de hele vetcel verwijderd wordt. Met andere woorden ‘de waterballon gooien we stuk en daarna in de plasticbak’. Zoals we de waterballon niet meer kunnen vullen, kan het lichaam de verwijderde vetcellen ook niet meer vullen, met als resultaat een blijvend beter figuur. 

 

Hoe werkt vetbevriezen door crylolipolyse? 

Tijdens de cryolipolyse behandeling wordt het vet gedurende 40 tot 50 minuten constant gekoeld wordt tot -9° Celsius. De lichaamslocatie waar het vet zich bevindt, wordt middels een vacuüm ín de behandelkop gezogen. Hierdoor wordt de bloedsomloop tijdelijk stilgelegd in het onderhuidse vet. Hierna wordt het vet bevroren tot een temperatuur van min 9 graden. De huid wordt in de tussentijd beschermd door een ‘gel-pack’, zodat deze niet beschadigd raakt tijdens de behandeling. (Let wel, bij de ‘oude’ methode bestaat deze bescherming niet, waardoor het risico op bevriezing van de huid bestaat).

Na het bevriezen van het vet, wat dus ongeveer 40 tot 50 minuten duurt, wordt het vacuüm opgeheven en wordt het bevroren vet los gemasseerd. De doorbloeding komt weer op gang, wat een tinteling in je huid kan opleveren, net als wanneer je met blote handen in een sneeuwstorm hebt gefietst. De huid voelt daarna nog een 2 weken verdoofd aan, maar daar hoef je je geen zorgen om te maken, het gevoel komt gewoon weer terug. 

 

Wanneer helpt vet bevriezen?

Cryolipolyse is specifiek bedoeld voor het lokaal verwijderen van vet. Een klein onderbuikje, de ‘love handles’, ‘zadeltassen’ of ‘bh-bandjes’ zijn daar goede voorbeelden voor.  Vet bevriezen is geen oplossing voor zwaar overgewicht of obesitas. Cryolipolyse is dan ook enkel bedoeld voor het bevriezen van onderhuids, oftewel subcutaan, vet. 

Zowel mannen als vrouwen komen in aanmerking voor vet bevriezen, meestal met verschillende lichaamszones, maar het effect is bij beiden gelijk. 

 

Welke lichaamsdelen kun je behandelen met vetbevriezen? 

Met de cryolipolyse of cryotherapie kun je de volgende lichaamsdelen behandelen: 

  • Vet bevriezen buik;
  • Vet bevriezen love handles;
  • Vet bevriezen bovenbenen;
  • Vet bevriezen zadeltassen;
  • Vet bevriezen bovenarmen; 
  • En vet bevriezen bovenrug. 

 

Waar moet je op letten als je kiest voor cryolipolyse?

Prijs! Prijs is belangrijk. Zoals ze in het Engels zeggen: “If it seems to be too good to be true, it is too good to be true”. Of, als het te mooi is om waar te zijn, is het niet waar. Te lage prijzen hebben altijd een reden. De apparatuur is van slechte kwaliteit, het personeel is slecht/niet opgeleid of gekwalificeerd of de methode is achterhaald. Resultaat hiervan is teleurstelling (geen resultaat), of erger nog schade aan je lichaam (bevroren huid of onderliggende schade aan zenuwen of ander weefsel). 

Doe daarom goed onderzoek naar verschillende aanbieders van cryolipolyse, hun prijzen en bovenal hun reviews. (Let bij die laatste ook op de echtheid van de reviews). 

 

Onze specialisten helpen je graag verder

Heb je voor jezelf meer vragen, of ben je benieuwd wat cryolipolyse behandeling in Amsterdam bij jou kan betekenen, neem dan contact op voor een geheel vrijblijvende intake.

Wil je meer weten over vet verminderen? Lees hier verder over vetvermindering en het verbeteren van je huid. 

 

Meer artikelen?

Contact opnemen

Wij maken graag contact, op een persoonlijk niveau. Dat begint hopelijk al hier bij ons op de site, en eindigt pas weer als jij optimaal straalt.

Vragen over onze behandelingen en wat de beste keuze is voor jou? Wij helpen graag! Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Zo kunnen wij al jouw vragen beantwoorden en/of jouw gratis intake in plannen op onze kliniek in IJburg Amsterdam.

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag 09:00 – 18:00
Donderdag 09:00 – 20:30
Vrijdag 09:00 – 17:00
Zaterdag – zondag Gesloten

Weet je het nog niet zeker?

"*" geeft vereiste velden aan

Waar ben je naar op zoek?
Gegevens

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag
09:00 – 18:00

Donderdag
09:00 – 20:30

Vrijdag
09:00 – 17:00

Zaterdag – zondag
Gesloten