Droge huid in de zomer?

Een lekker terrasje pakken in de zon of heerlijk naar het strand gaan geeft het ultieme zomer gevoel. De zon straalt en daardoor onze huid ook, deze krijgt een mooie

Een stralende zomerhuid, mesotherapie behandeling, acne behandeling

Een lekker terrasje pakken in de zon of heerlijk naar het strand gaan geeft het ultieme zomer gevoel. De zon straalt en daardoor onze huid ook, deze krijgt een mooie glans, sproetjes, een kleurtje en daarnaast zorgt de zon voor vitamine D aanmaak waar we vrolijk van worden. 

Je zou bijna zeggen dat de zon alleen maar positieve eigenschappen heeft, maar helaas weten we wel beter. Uren in de zon bakken doet de huid meer kwaad dan goed, huidveroudering, pigmentproblemen en huidkanker zijn hier voorbeelden van. Daarom willen we de huid goed beschermen in de zomer en net dat beetje extra aandacht geven, maar hoe doen we dat?

Mesotherapie tegen een droge huid

Omdat de zon de huid uitdroogt, vraagt de huid om extra hydratatie. Dit kunnen we het beste aanvullen door mesotherapie. Hierbij wordt er een cocktail van vitamines, mineralen en anti-oxidanten in de huid gebracht . Niet alleen wordt de huid gevoed, het beschermt de huid ook tegen de zon en het houdt vocht vast in de huid. Een echte boost dus voor de huid. Een fantastisch bijkomend effect is dat ook lijntjes verbeteren en de huid egaler wordt.

Wanneer de huid niet goed wordt gehydrateerd, krijg je een droge huid en gaat deze meer talg produceren om de huid te beschermen. In sommige gevallen kan hierdoor acne ontstaan. Ook het gebruik van vettige zonnebrandcrèmes kan een veroorzaker zijn van acne. Een acne behandeling in combinatie met een peeling biedt hiervoor uitkomst. 

Vitamine E en dermarolling

Wat doet vitamine E? Deze vitamine voedt en beschermt de huid tegen uitdroging. Het percentage vitamine E moet echter wel hoger zijn dan 0,5% om daadwerkelijk effectief te zijn. Ook moeten er andere antioxidanten zijn toegevoegd, zoals bijvoorbeeld vitamine C, om de werkzaamheid en stabiliteit van vitamine E te garanderen. Vitamine C en vitamine E versterken namelijk elkaars effect.

Om een nog betere absorptive te geven van deze producten kun je het aanbrengen na een dermaroller behandeling. Ook thuis kun je aan de slag met een dermaroller. Deze maakt microscopische gaatjes in de huid, de huid zit dit als kleine wondjes waardoor er een genezingsproces in gang wordt gezet waarbij de aanmaak van collageen en elastine wordt geactiveerd. Top dus, voor de verstrakking en verbetering van je huid. Maar koop niet zomaar een dermaroller op internet, want je kunt hiermee schade aan de huid aanrichten. Daarom verkopen wij gecertificeerde dermarollers en producten en geven we je advies hoe deze juist te gebruiken. 

Gebruik zonnebescherming

Om voor een groot gedeelte al voor te zijn, moeten we actief zijn in zonnebescherming. Wist je dat je jouw zonnebrandcrème al minimaal een half uur van te voren moet smeren voordat je de zon ingaat? Bij voorkeur gebruik je een factor hoger dan 30 en herhaal je het insmeren om de 2 tot 3 uur om een verbrande huid te voorkomen. 

De huid vraagt in de zomer dus om extra aandacht en verzorging om in een optimale conditie te blijven. Maak dus snel een afspraak om jouw huid weer te laten stralen!

Meer artikelen?

Contact opnemen

Wij maken graag contact, op een persoonlijk niveau. Dat begint hopelijk al hier bij ons op de site, en eindigt pas weer als jij optimaal straalt.

Vragen over onze behandelingen en wat de beste keuze is voor jou? Wij helpen graag! Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Zo kunnen wij al jouw vragen beantwoorden en/of jouw gratis intake in plannen op onze kliniek in IJburg Amsterdam.

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag 09:00 – 18:00
Donderdag 09:00 – 20:30
Vrijdag 09:00 – 17:00
Zaterdag – zondag Gesloten

Weet je het nog niet zeker?

"*" geeft vereiste velden aan

Waar ben je naar op zoek?
Gegevens

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag
09:00 – 18:00

Donderdag
09:00 – 20:30

Vrijdag
09:00 – 17:00

Zaterdag – zondag
Gesloten