Pigmentvlekken verwijderen

De zon kan heerlijk zijn behalve als we naarmate de jaren vorderen zien dat we pigmentvlekken krijgen. Ook hormonen (de pil of zwangerschap) is een grote boosdoener waardoor je melasma (oftewel zwangerschapsmasker) kunt krijgen. Wat de oorzaak ook is, die ‘vlekken’ in je gezicht en/of hals wil je niet meer zien.

Before & after

Pigment kan zich in diverse huidlagen bevinden, waardoor lasers die slechts op één diepteniveau werken, beperkt effectief kunnen zijn. In tegenstelling hiermee dringt TCA juist wel door tot meerdere huidlagen en is zeer geschikt voor het verwijderen van pigmentatie in het gezicht. Bovendien passen wij diverse percentages TCA toe, zoals 15%, 25%, en 35%, om verschillende vormen van pigmentatie effectief te behandelen. De oorzaak van de pigmentvlekken is ondergeschikt waardoor deze bij alle vormen van hyperpigmentatie toe te passen is. Zowel bij kleine pigmentplekjes, als bij uitgebreide vormen van melasma is de TCA peeling behandeling effectief.

Het verwijderen van pigmentvlekken

Een TCA-peeling staat voor trichloorazijnzuur peeling. Het is een vorm van chemische peeling die wordt gebruikt om de bovenste lagen van de huid te exfoliëren en te vernieuwen. Trichloorazijnzuur (TCA) is het actieve bestanddeel in deze peeling en valt onder de categorie diepe peelings. Het werkt door de eiwitten in de huid los te weken, waardoor de bovenste huidlagen worden afgestoten en wordt vervangen door een frissere, vernieuwde huid.

TCA-peelings worden vaak toegepast om verschillende huidaandoeningen te behandelen, waaronder fijne lijntjes, acne littekens, pigmentatieproblemen en zonschade. De intensiteit van de peeling kan variëren, afhankelijk van de concentratie van de TCA en de indicatie.

De behandeling en voorbereiding

Tijdens de behandeling wordt in eerste instantie beoordeeld wat de indicatie is voor de peeling. Op basis daarvan wordt het juiste percentage en de intensiteit van de peeling nauwkeurig afgestemd. De peeling wordt met behulp van wattenstaafjes op de huid aangebracht in verschillende lagen. Dit kan een licht brandend gevoel geven, wat binnen enkele minuten verdwijnt. Zodra de gewenste diepte is bereikt en de juiste huidreactie is opgetreden, wordt een herstellende crème en zonnefactor aangebracht om de huid te beschermen.

Voordat u naar de kliniek komt is het praktisch wanneer u de te behandelen huid schoonmaakt. Uiteraard doen wij dit voorafgaand aan de behandeling nogmaals. 

Er is geen voorbehandeling nodig, ook adviseren wij geen speciale crèmes voor thuisgebruik. De TCA peeling doet zijn werk zonder voorbereiding.

Nazorg

Na de peeling vereist de huid enige tijd voor herstel, waarbij de oude huidlagen worden vervangen door een frissere, vernieuwde huid. Het is normaal dat de huid in de eerste uren na de behandeling rood kan zijn. Gedurende de eerste 12 uur raden we aan de huid droog te houden. Bij ons kunt u een recovery gel aanschaffen om het herstel van de huid te versnellen, aangezien andere crèmes de huid kunnen irriteren en een ongunstige invloed kunnen hebben op het herstelproces.

De pigmentvlekken worden in de eerste 3 dagen na de behandeling donkerder doordat de behandeling het pigment naar de oppervlakte brengt. Na 3 dagen begint uw huid te vervellen, en daarmee verdwijnen ook de pigmentvlekken. Na ongeveer 7 dagen is de huid volledig hersteld. Tijdens deze herstelperiode is het mogelijk om make-up te gebruiken om de huid te camoufleren. Het wordt sterk aangeraden om gedurende 4 weken na de behandeling de zon te vermijden. Daarnaast adviseren wij dagelijks uw huid te beschermen met een SPF, omdat uw huid in deze fase nog niet optimaal in staat is om zich te beschermen tegen de schadelijke UV-straling van de zon.

Voor en na; welke resultaten kun je verwachten?

Een TCA peeling kan verschillende positieve resultaten opleveren zoals verminderen van pigmentatie, littekens en fijne lijntjes. Daarnaast verbeterd het de algehele uitstraling van de huid, waardoor deze er frisser en jeugdiger uitziet.

Even op een rijtje:

  • Vernieuwen van de huid;
  • Verminderen van lijntjes;
  • Verminderen van pigmentvlekken;
  • Verwijderen van pigmentvlekken;
  • TCA peeling;
  • Mooie en egale kleur;
  • 1 tot 2 behandelingen voor het optimale resultaat

Tarieven:

  • Pigment enkele plekjes € 75,-
  • Pigment meerdere plekjes € 125,-
  • Pigment gezicht € 165,-

Pigmentvlekken verwijderen via TCA-peeling in Amsterdam

Maak een afspraak of vrijblijvende intake voor het verwijderen van pigmentvlekken in Amsterdam.

Before & after

Extra video’s over onze TCA-peeling behandeling

Weet je niet zeker wat je nodig hebt?

We staan altijd klaar om je te helpen bij het uitzoeken van een passende behandeling.

Andere behandelingen

Ervaringen van onze klanten

icon google

Google

4.9/5rating star review
UITSTEKEND
47 recensies op
Mandy Kramer
15/02/2024
Hifu behandeling van mijn ogen, en gezicht gehad. Al na 1 behandeling duidelijk resultaat. Erg blij mee. Heel vriendelijke door de dames.
Harjot Singh
14/02/2024
Heel goed geholpen door Femke !
Anne Laureen
29/01/2024
Een mooie praktijk met mooie behandelingen, ik zou ze het liefst allemaal uitproberen. Veel aandacht voor de vrouw en begrip voor hoe zij zich kan voelen over eventuele veranderingen na het krijgen van kinderen. Je voelt je hierdoor begrepen! Ik kom zeker terug in de toekomst.
Alida Kerimova
20/01/2024
I had a great experience with Femke. She helped me remove stretched marks after pregnancy. She is very professional, knowledgeable and also a super kind and gentle person!
Regina Salvatori
14/12/2023
Loved the service provided by Femke, she is professional and the vibes are awesome. The results of the procedure are better than expected, she was also super kind helping me checking/redefining my skin care routine and gave me nice tips too. I will definitely come back when I need anything related to skin care. Thanks a lot for everything again :).
Der Der
05/12/2023
Ik heb al paar jaar last van beschadigd afgebroken haar. Ik heb veel producten gebruikt maar heeft niet geholpen. Begin november ben ik begonnen met de mesotherapie en heb tot nu 5 behandelingen gehad. Je ziet nu al het verschil! Mijn haar is eindelijk aan het terug groeien. Ik ben zeer tevreden over het resultaat! Daarnaast is Femke Waelen een hele vriendelijke specialist. Ze stelt je op je gemak en neemt echt de tijd voor je.
Esther Xx
02/12/2023
Goedendag, Graag wilde ik een reactie plaatsen over hoe mijn ervaring is geweest bij mommy Skincare clinic. Allereerst wil ik zeggen dat ik Femke echt een geweldige lieve vrouw vind. Ze laat goed weten wat ze gaat doen en hoe het gevoel ongeveer zal zijn. Je voelt je echt fijn/op je gemak bij haar. Ik heb bij Femke de borst lift ondergaan. En wauw wat een resultaten heb ik behaald. Als persoon zelf, zie je jezelf natuurlijk dagelijks dus ik wist en dat zei Femke ook: je went snel aan je nieuwe lichaam. Je moet door foto’s er echt weer aan herinnert worden hoe het daarvoor was. Ook volg ik een coupeuse opleiding. Nu moesten mijn maten dus weer opgemeten worden en nu bleek daaruit dat mijn borsten 4 cm hoger zitten dus gelift zijn. Het was mijn geld dubbel en dwars waard ook omdat je er echt weer zelfverzekerder van word. Ik kan nog heel veel zeggen om te laten weten hoe blij ik er mee ben! Maar twijfel je net als wat ik deed en wil je net als mij niet onder het mes. Twijfel dan niet langer want dit gaat je echt helpen! Liefs Esther
Tonyali 1
24/11/2023
Super tevreden. Femke is heel duidelijk en legt je precies uit wat je kan verwachten van de behandeling. Ben nu al tevreden met de eerste behandeling van hifu zeker waard om hier heen te gaan. Hele leuke mooie dame die echt de tijd voor je neemt je geen valse hoop geeft maar zeker is van haar werk en wat ze doet. Ben echt blij dat ik haar heb gevonden vaste klant erbij 😊
Smahane
05/09/2023
Super lieve en behulpzame huidtherapeut! Mijn moeder heeft mesotherapie gehad en is goed geholpen.
Tracy Spacy
21/08/2023
Een hele fijne plek met fijne mensen. Femke vertelt stap voor stap wat ze doet en waarom. Ik heb dat als heel fijn ervaren.

Contact opnemen

Wij maken graag contact, op een persoonlijk niveau. Dat begint hopelijk al hier bij ons op de site, en eindigt pas weer als jij optimaal straalt.

Vragen over onze behandelingen en wat de beste keuze is voor jou? Wij helpen graag! Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Zo kunnen wij al jouw vragen beantwoorden en/of jouw gratis intake in plannen op onze kliniek in IJburg Amsterdam.

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag 09:00 – 18:00
Donderdag 09:00 – 20:30
Vrijdag 09:00 – 17:00
Zaterdag – zondag Gesloten

Weet je het nog niet zeker?

"*" geeft vereiste velden aan

Waar ben je naar op zoek?
Gegevens

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag
09:00 – 18:00

Donderdag
09:00 – 20:30

Vrijdag
09:00 – 17:00

Zaterdag – zondag
Gesloten