Een vermoeid gezicht behandelen

We kennen het allemaal: periodes met korte nachten, lange werkdagen en weinig energie. Deze vermoeidheid is soms van het gezicht af te lezen. De glans is er vanaf, dun en

We kennen het allemaal: periodes met korte nachten, lange werkdagen en weinig energie. Deze vermoeidheid is soms van het gezicht af te lezen. De glans is er vanaf, dun en vooral de huid onder de ogen is vermoeid en misschien zelfs donker. Wat kunnen we doen aan dit vermoeide gezicht?

Hoe behandel je een vermoeid gezicht?

Soms is het niet mogelijk om externe factoren te vermijden, gelukkig zijn er daarom wel een aantal mogelijkheden om de huid van buitenaf minder moe te maken. Want in deze drukke periode vergeten we vaak om onze huid thuis wat aandacht te geven. Een goede verzorging schiet erbij in en daar kunnen we juist in de praktijk op in haken. 

Het begint allemaal bij een lekker bakje koffie of thee, met een goed blad en de juiste sfeer, dit is het moment voor ontspanning. 

Mesotherapie bij vermoeidheid

Een lichaam en dus een huid met weinig energie mist bepaalde vitamines en mineralen. De beste methode om plaatselijk een vermoeid gezicht te verbeteren is door middel van mesotherapie. Hierbij worden skinboosters, oftewel ampullen met actieve ingrediënten, ingespoten in de huid in het gezicht. 

De ampullen bestaan uit verschillende bestanddelen en zijn afhankelijk van het gewenste resultaat. De basis bestaat meestal uit hyaleronzuur, aangevuld met onder andere antioxidanten, vitamines , mineralen, peptides en aminozuren die de huid repareren, voeden, opvullen en stimuleren. Naast de actieve ingrediënten die ingespoten worden, wordt de huid ook nog eens goed doorbloed. Een flinke boost dus voor de huid die moe is. 

Vermoeid gezicht dermarolling

Een zelfde soort behandeling waarbij de huid doorbloed wordt, is middels de dermaroller, waarbij er een roller met verschillende naaldjes over de huid wordt gerold en voedingsstoffen aan het einde van de behandeling worden aangebracht. Echter wordt er op deze manier minder voedingsstoffen in de huid opgenomen dan met mesotherapie.

Peeling behandeling tegen vermoeide huid

Verschillende gezichtspeelings geven ook een mooie verbetering aan de huid. Niet alleen wordt er door een peeling meer vocht vastgehouden in de huid, ook de opperhuid wordt vernieuwt en krijgt meer glans en dat is nou net waar het aan ontbreekt in deze periode.

Ontspan!

Waar het ook aan ontbreekt in deze periode is ontspanning. Gedurende de dag zitten we veel in ons hoofd en dit heeft uitwerking op onze huid, deze kan dus wel wat ontspanning gebruiken. Een goede massage van het gezicht, nek, schouders maar ook de hoofdhuid kan zorgen voor ontspanning en zorgt tevens voor een goed doorbloede huid. Denk ook eens aan een bindweefselmassage, dit is een stuk minder ontspannend maar desalniettemin een erg goede behandeling om de huid even flink te stimuleren en te activeren. 

We houden er allemaal van om eens flink in de watten gelegd te worden, met net dat beetje extra verzorging, aandacht, ontspanning en de juiste behandeling, verlaat iedereen de praktijk weer met meer energie en dat geeft ons ook weer energie. 

Direct een mooiere en gezondere huid?

 
Wil jij jouw vermoeide gezicht ook een oppepper geven? Lees het hier:

Meer artikelen?

Contact opnemen

Wij maken graag contact, op een persoonlijk niveau. Dat begint hopelijk al hier bij ons op de site, en eindigt pas weer als jij optimaal straalt.

Vragen over onze behandelingen en wat de beste keuze is voor jou? Wij helpen graag! Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Zo kunnen wij al jouw vragen beantwoorden en/of jouw gratis intake in plannen op onze kliniek in IJburg Amsterdam.

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag 09:00 – 18:00
Donderdag 09:00 – 20:30
Vrijdag 09:00 – 17:00
Zaterdag – zondag Gesloten

Weet je het nog niet zeker?

"*" geeft vereiste velden aan

Waar ben je naar op zoek?
Gegevens

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag
09:00 – 18:00

Donderdag
09:00 – 20:30

Vrijdag
09:00 – 17:00

Zaterdag – zondag
Gesloten