‘Maskne’ en haaruitval: de gevolgen van corona

Corona kent geen hoogtepunten, ons leven is veranderd en niet op een positieve manier. We zitten meer thuis, geven de kinderen les in een lock down, dragen mondkapjes wanneer we

Corona kent geen hoogtepunten, ons leven is veranderd en niet op een positieve manier. We zitten meer thuis, geven de kinderen les in een lock down, dragen mondkapjes wanneer we naar buiten gaan, zien onze geliefden minder en missen het contact van een heerlijke knuffel. 

Corona kent ook in de cosmetische wereld een paar nieuwe problemen, zoals bijvoorbeeld ‘maskne’ ofwel acne achter het mondkapje en haaruitval omdat we meer stress ervaren door corona. Wat kunnen we aan deze problemen doen?

Hoe ontstaat Maskne?

‘Maskne’ ontstaat doordat tijdens het dragen van een mondkapje vocht van het uitademen achter het mondkapje blijft en het daardoor gaat broeien. De bacteriën die acne veroorzaken gedijen hierbij goed waardoor puistjes sneller ontstaan. 

Tips om ‘Maskne’ te verminderen

Tips om ‘Maskne’ te verminderen:

  • Reinig je huid goed voordat je het mondkapje opzet en wanneer je het mondkapje af doet! 
  • Gebruik een reiniging die niet vet is, dus geen milk. Pak het liefst een gel cleanser. Wij werken met het merk Toskani, dat is van huis uit een merk uit de Spaanse apotheek. In deze gel cleanser zit ‘melkzuur’ welke de celvernieuwing stimuleert en dat zorgt ervoor dat de pH-waarde van de huid intact blijft waardoor bacteriën minder gedijen, dus minder acne. 
  • Droog de huid niet teveel uit! Veel producten drogen de huid zodanig uit dat je huid juist meer talg, oftewel vet gaat aanmaken en je juist meer acne krijg. De Purifying cream van Toskani doet dit niet, die reguleert de talgproductie en voedt de huid.
  • Breng geen make up onder je mondkapje aan, je ziet het toch niet. Make up sluit de huid af en doordat het broeit onder je mondkapje gaat je make up meer in je poriën zitten en krijg je juist meer acne. 
  • Draag een katoenen of zijden mondkapje. Katoen ademt meer waardoor het minder gaat broeien, zijde is vriendelijker voor je huid en schuurt minder. Vergeet vooral niet je mondkapje te wassen, want al die bacteriën zitten in je mondkapje.

Wat doen wij voor jou?

Wij zorgen dat je huid oppervlakkig en diep gereinigd wordt, dat je poriën schoon zijn en brengen een purifying peeling van Toskani aan die ervoor zorgt dat je acne voorkomt en je huid weer glad wordt.

Juist bij ingevallen wangen willen we meer volume creëren dit kunnen we bereiken door mesotherapie. Dit is geen filler of botox maar een natuurlijke oplossing die de huid meer volume geeft. Met een cocktail die bestaat uit een hoge concentratie hyaleronzuur, vitamines, mineralen en aminozuren wordt dit in de huid gebracht.  Na 3-4 behandelingen bereiken we een fantastisch resultaat. 

Haaruitval door stress

Door alle veranderingen in ons leven, de onzekerheid maar soms ook de gevolgen van corona zitten we letterlijk maar ook figuurlijk met de handen in ons haar en dit geeft stress! En stress is een oorzaak van haaruitval. Vaak merk je haaruitval niet gelijk, maar pas na 2-3 maanden. Wat kun je eraan doen?

Vaak helpt het al als je je probleem aanpakt, omdat je ermee bezig bent geeft dit een goed en voldaan gevoel waardoor stress vermindert. 

  • Thuis kun je met een dermaroller over de hoofdhuid rollen, dit klinkt eng, maar is het niet. Door de kleine gaatjes verbeter je de doorbloeding en dit zorgt ervoor dat je meer zuurstof naar de haarzakjes brengt. Daarna adviseren wij de Energizer spray te gebruiken. Deze voed de haren bij de wortels (mede door de kleine gaatjes van de dermaroller) en stimuleert de werking van specifieke haargroeifactoren waardoor de haren minder uitvallen. Wij leggen je in de kliniek precies uit hoe je dit kunt doen.

Wat doen wij voor jou?

Wanneer je merkt dat je toch echt veel haren bent verloren, dan adviseren we je om een kuur van 8 behandelingen met mesotherapie te ondergaan. Hierbij brengen wij voedingsstoffen met een naaldje bij de haarzakjes. Na 2-3 behandelingen merk je al een vermindering van je haaruitval met ongeveer 50%. Daarnaast gaan je haren meer glanzen en wordt je haar duidelijk zachter. Na ongeveer 6 behandelingen zie je nieuwe haren groeien. Dag Corona, welkom nieuwe haren!

Kom je ook eens bij Mommy Skincare Clinic in Amsterdam IJburg langs voor een gratis consult?

Ben je geïnteresseerd in meer oorzaken van haaruitval? Lees hier verder over stress als oorzaak van haaruitval en of de juiste shampoo helpt tegen haaruitval.

Meer artikelen?

Contact opnemen

Wij maken graag contact, op een persoonlijk niveau. Dat begint hopelijk al hier bij ons op de site, en eindigt pas weer als jij optimaal straalt.

Vragen over onze behandelingen en wat de beste keuze is voor jou? Wij helpen graag! Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Zo kunnen wij al jouw vragen beantwoorden en/of jouw gratis intake in plannen op onze kliniek in IJburg Amsterdam.

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag 09:00 – 18:00
Donderdag 09:00 – 20:30
Vrijdag 09:00 – 17:00
Zaterdag – zondag Gesloten

Weet je het nog niet zeker?

"*" geeft vereiste velden aan

Waar ben je naar op zoek?
Gegevens

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag
09:00 – 18:00

Donderdag
09:00 – 20:30

Vrijdag
09:00 – 17:00

Zaterdag – zondag
Gesloten