Haaruitval tegengaan? Cafeïne-shampoo of toch maar een dermaroller met serum

We kennen allemaal de reclames op tv over cafeïne shampoos die haaruitval tegen gaan. Eén daarvan komt nog regelmatig voorbij in de grotere wielertours. Allereerst, werkt cafeïne-shampoo tegen haaruitval?  Hoe

Cafeine shampoo vs dermaroller

We kennen allemaal de reclames op tv over cafeïne shampoos die haaruitval tegen gaan. Eén daarvan komt nog regelmatig voorbij in de grotere wielertours.

Allereerst, werkt cafeïne-shampoo tegen haaruitval? 

Hoe kijken wij als specialisten daar tegenaan? Duits onderzoek heeft uitgewezen dat cafeïne effect heeft op het vertragen van haaruitval. De basis hiervan ligt in het feit dat cafeïne de aanmaak van testosteron en dihydrotestosteron beperkt, welke de oorzaak zijn van alopecia androgenetica (mannelijke haaruitval).

Uit dat onderzoek komt naar voren dat bij gedurende 2 minuten inmasseren met cafeïne-shampoo, de werkzame stof tot bij de haarwortels komt en daar deels effect zou kunnen sorteren. Van belang hierbij is de hoeveelheid werkzame stof in de shampoo. Is deze te laag, dan heeft het geen enkel effect. Let daar dus op bij het aankopen van een cafeïne-shampoo. 

Hoeveel effect het heeft op de lange termijn is echter ietwat onduidelijk. Doordat de shampoo, conform datzelfde onderzoek, niet in het tussenliggend weefsel terecht komt is de werking ook maar van tijdelijke aard, gezien de werkzame stof niet bewaard blijft in het omliggende huidweefsel.

Haaruitval tegengaan en voorkomen? Probeer een dermaroller met serum!  

Hoe zorg je dan wel voor een langer durend resultaat? Door de stoffen in te brengen in de huid rondom het haarzaakje. Maar dat doe je toch met een meso-therapie bij een kliniek? Ja, dat klopt 100%, maar je kunt thuis de ‘light-versie’ toepassen. Door met een dermaroller een haarserum op je hoofdhuid in te rollen.

Hoe werkt een dermaroller met serum?

De kleine naaldjes van de dermaroller zorgen dat het serum in de huid terecht komt, waardoor het vanuit de huid de haarzakjes weet te voeden en stimuleren. Én het stimuleert de doorbloeding wat ervoor zorgt dat er meer zuurstof naar de haarzakjes wordt gebracht. De stoffen blijven dan ook langer werkzaam en zijn in veel hogere concentraties aanwezig, waardoor het effect vele malen beter is dan die van cafeïne-shampoos. LET OP: combineer de dermaroller niet met een cafeïne-shampoo! De stoffen in de shampoo zijn niet geschikt om in je huid te krijgen, wat zou kunnen resulteren in irritaties of zelfs ontstekingen.

Hoe vaak moet je een een dermaroller gebruiken?

De dermaroller met serum kun je 2-3 keer per week gebruiken na het wassen van je haren. Hierdoor zul je een effect gaan merken op je haaruitval. Het effect is niet vergelijkbaar met een mesotherapie XL-hair, maar is een goeie aanvulling tussen de behandelingen en als nazorg óf onderhoud na je kuur.

Wil je meer weten over onze mesotherapie XL haaruitval behandeling of wil je een dermaroller met serum bestellen, neem dan vooral contact met ons op!

Heb jij last van haaruitval? Lees meer over stress als oorzaak en de verschillende oplossingen tegen haaruitval.

Meer artikelen?

Contact opnemen

Wij maken graag contact, op een persoonlijk niveau. Dat begint hopelijk al hier bij ons op de site, en eindigt pas weer als jij optimaal straalt.

Vragen over onze behandelingen en wat de beste keuze is voor jou? Wij helpen graag! Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Zo kunnen wij al jouw vragen beantwoorden en/of jouw gratis intake in plannen op onze kliniek in IJburg Amsterdam.

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag 09:00 – 18:00
Donderdag 09:00 – 20:30
Vrijdag 09:00 – 17:00
Zaterdag – zondag Gesloten

Weet je het nog niet zeker?

"*" geeft vereiste velden aan

Waar ben je naar op zoek?
Gegevens

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag
09:00 – 18:00

Donderdag
09:00 – 20:30

Vrijdag
09:00 – 17:00

Zaterdag – zondag
Gesloten