Huidveroudering door hormonen

We proberen er alles aan te doen om de huid in goede conditie te houden, we proberen dit door de huid te verzorgen doormiddel van allerlei crèmes, we proberen zo gezond mogelijk te eten en daarnaast besteden we tijd aan sporten voor een goede bloedcirculatie. Deze externe factoren hebben we aardig in de hand, maar de interne factoren, zoals hormonen, hebben we minder in de hand.

Wat kunnen we er dan aan doen om deze interne factoren te beïnvloeden waardoor huidveroudering wordt tegengegaan?

Oestrogeen

Vrouwelijke hormonen, oftewel oestrogenen, onderhouden de epidermale dikte van de huid en zorgen dat de huid vol, gehydrateerd en rimpelvrij blijft. In de huid zitten namelijk van nature waterbindende stoffen zoals hyaleronzuur, waardoor de huid gehydrateerd blijft. Oestrogenen verhogen ook de productie van collageen, de bouwstenen van onze huid, welke ervoor zorgen dat we geen rimpels krijgen.

Hoe ontstaan rimpels?

Naarmate we ouder worden produceert het lichaam steeds minder oestrogeen. Wanneer de productie van oestrogeen daalt, zoals bijvoorbeeld in de overgang, dan daalt de aanwezigheid van hyaloronzuur en collageen. Ook de huidbarrière en de talgproductie zullen afnemen, met een vochtarme huid tot gevolg. Oestrogenen hebben daarnaast een anti-inflammatoire eigenschap , met het verlies van oestrogeen kan dit leiden tot een verhoogde ontstekingsgevoeligheid. Dit zorgt soms voor rosacea en acne.

Huidveroudering tegengaan

Al met al verandert de huid dus aardig wanneer de productie van oestrogenen vermindert. Deze verminderde productie kunnen we niet tegengaan, maar wel de zichtbare verschijnselen. Vitamine A, waaronder retinol en tretinoïne, verhoogt de productie van collageen en dat is nou net de stof die vermindert onder invloed van een verlaagde oestrogeenproductie. Retinol is een stof welke veelal zit in goede huidverouderingsproducten. Tretinoïne is echter alleen op recept verkrijgbaar.

Vitamine A werkt nog krachtiger wanneer deze samen wordt gebruikt met vitamine C, welke ook de collageenproductie verbetert.

Mesotherapie tegen huidveroudering

Bij mesotherapie worden deze vitamines en hyaleronzuur in de huid gespoten door middel van hele kleine oppervlakkige injecties. Deze zullen ter plaatse een verbetering geven van de huid. Een andere erg effectieve behandeling is een HIFU behandeling. Deze staat voor High Intensity Focused Ultrasound en is een unieke behandeling op basis van ultrasound om de huid te verstrakken op een non invasieve manier, dit wil zeggen dat de huid niet beschadigd raakt en je dus ook in de zomer behandeld kan worden. Het is een fantastische behandeling die de huid versterkt en huidverstrakking geeft.

Ook peelingen verbeteren zichtbaar de huid. Peelingen kunnen bestaan uit verschillende stoffen welke onder andere de huid hydrateren, de celdeling van de huid vernieuwen en ook de collageen productie verbeteren.

Naast deze behandelingen kunnen we ook zelf aan de slag door minder suiker- en koolhydraatrijke voeding te eten, omdat suikers zich binden aan eiwitten, wat verhoogde ontstekingsreacties veroorzaakt en dus cel beschadigingen en versnelde huidveroudering tot gevolg heeft.

Een vermindering van de oestrogeenproductie hebben we dus niet in de hand, maar wel de zichtbare verschijnselen hiervan!

Wil je ook direct een jongere huid?

Deel dit artikel:

We komen graag met je in contact om je verder te helpen!

Wij maken graag contact, op een persoonlijk niveau. Dat begint hopelijk al hier bij ons op de site, en eindigt pas weer als jij optimaal straalt.

Vragen over onze behandelingen en wat de beste keuze is voor jou? Wij helpen graag! Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Zo kunnen wij al jouw vragen beantwoorden en/of jouw gratis intake in plannen op onze kliniek in IJburg Amsterdam.

Volgende vraag (1/4)

Mommy Skincare Clinic

Pampuslaan 114
1087 LA Amsterdam
✆ +31 (0)85 0604349
✉ info@mommyskincareclinic.nl

Openingstijden:

zondag Gesloten
maandag 09:00–18:00
dinsdag 09:00–18:00
woensdag Gesloten
donderdag 10:00–21:00
vrijdag 09:00–18:00
zaterdag Gesloten
Bel ons Contact
© 2020 Mommy Skincare Clinic. Alle rechten voorbehouden | Webdesign Bureau Whello