Striae, de angst van elke mama (to be)

Eén van de dingen die verandert tijdens de zwangerschap, is je huid. Je kindje groeit en daarmee natuurlijk ook je buik én de huid.  Niet iedereen krijgt te maken met

Eén van de dingen die verandert tijdens de zwangerschap, is je huid. Je kindje groeit en daarmee natuurlijk ook je buik én de huid.  Niet iedereen krijgt te maken met striae, maar wanneer je het wel krijgt ben je zeker niet de enige. Maar liefst 71% van alle zwangere vrouwen heeft striae. Striae is niet gevaarlijk, maar we snappen dat je er wel iets aan zou willen doen. Gelukkig bereiken wij bij Mommy Skincare Clinic mooie resultaten met onze behandelingen.

Zwangerschapsstriemen: geen beschadiging

Bij Mommy Skincare Clinic hebben wij een uniek behandelconcept ontwikkeld, waarbij we hebben gekeken naar het uiterlijk van striae. Deze kan vergeleken worden met atrofische littekens, waarbij het verschil is dat striae ontstaat door scheurtjes in het onderhuids bindweefsel en niet door een beschadiging aan de opperhuid. Hierdoor weten we dus dat we ook dieper in de huid moeten behandelen. We hebben verschillende manieren hoe we striae behandelen. Lees hieronder wat welke technieken wij in onze kliniek hanteren.

HIFU behandeling

We beginnen diep in de huid waar het bindweefsel is beschadigd. Wij behandelen dit doormiddel van High Intensity Focused Ultrasound, oftewel HIFU. Bij deze behandeling wordt gebruik gemaakt van ultrasound geluid. Er wordt energie afgegeven in de diepe dermale en de fibromusculaire laag, ook wel de SMAS-laag genoemd. Het weefsel wordt verwarmd, waardoor de aanmaak van nieuw collageen en elastine wordt gestimuleerd. Hierdoor treedt een verstrakking van de striae ‘littekens’ op.

Het resultaat is een liftend effect, waardoor je huid er gladder en strakker uitziet. Bij deze behandeling wordt de oppervlakte van de huid niet beschadigd, waardoor je direct na afloop alleen een rode huid ziet. Het weefsel wordt verwarmd, waardoor de aanmaak van nieuw collageen en elastine wordt gestimuleerd. Hierdoor treedt een verstrakking van de striae ‘littekens’ op. Tada, een gladdere en strakkere huid!

Dermapen behandeling

Voor het verbeteren va de structuur en de kleur van de striae behandelen wij hetzelfde gebied na de HIFU behandeling met een dermapen. Deze maakt minuscule gaatjes waardoor de microcirculatie verbeterd wordt en waardoor de TCA peeling, ofwel trichloorazijnzuur, diep door kan dringen in de ‘littekens’ van de striae. TCA zorgt voor een egalere huidskleur en vervaging van de littekenstructuur.

Helaas gaat ‘beter voorkomen dan genezen’ niet helemaal op bij striae. Gelukkig zien wij ontzettend mooie resultaten na deze behandeling. Ben je benieuwd naar de striae behandeling? Dan zien we je graag in onze kliniek. Of vraag een gratis intake aan.

Ben je geïnteresseerd in de gezondheid van je huid? Lees hier verder over striae.

Meer artikelen?

Contact opnemen

Wij maken graag contact, op een persoonlijk niveau. Dat begint hopelijk al hier bij ons op de site, en eindigt pas weer als jij optimaal straalt.

Vragen over onze behandelingen en wat de beste keuze is voor jou? Wij helpen graag! Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Zo kunnen wij al jouw vragen beantwoorden en/of jouw gratis intake in plannen op onze kliniek in IJburg Amsterdam.

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag 09:00 – 18:00
Donderdag 09:00 – 20:30
Vrijdag 09:00 – 17:00
Zaterdag – zondag Gesloten

Weet je het nog niet zeker?

"*" geeft vereiste velden aan

Waar ben je naar op zoek?
Gegevens

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag
09:00 – 18:00

Donderdag
09:00 – 20:30

Vrijdag
09:00 – 17:00

Zaterdag – zondag
Gesloten