Pigmentvlekken door de zomerzon

Heerlijk, de zon schijnt weer volop! Tijd om met een koud drankje voor je neus en zonnebril óp je neus lekker even te genieten van die zonnestralen die je huid

pigmentatie zomerzon

Heerlijk, de zon schijnt weer volop! Tijd om met een koud drankje voor je neus en zonnebril óp je neus lekker even te genieten van die zonnestralen die je huid verwarmen én weer een heerlijk zomers kleurtje geven. 

Bescherm je huid met een sterke zonnebrandcrème

Vergeet vooral geen factor aan te brengen op je gezicht! Zeker in de begindagen van de lente kan de zon nogal vernietigend uithalen naar onze huid. Doordat we in de winter maar weinig contact hebben gehad met de zon, en in het bijzonder haar UV-A en UV-B straling, is onze natuurlijk bescherming afgezwakt. Die moeten we dan ook aanvullen met een zonnebrandcrème of een dagcrème met een stevige factor (factor 30 raden wij aan). Dit voorkomt dat je snel verbrand door de UV-B straling, maar ook dat je huid sneller uitdroogt en gaat rimpelen door de UV-A straling. 

Hyperpigmentatie na het onbeschermd zitten in de zon

Nog een gevolg van onbeschermd in de zon gaan zitten is hyperpigmentatie, oftewel opstapeling van pigment waardoor je pigmentvlekken krijgt. Bij zwangere vrouwen wordt er veel meer voor gewaarschuwd, om het welbekende ‘zwangerschapsmasker’ te voorkomen. Maar ook als je niet zwanger bent, en de hormonen niet door je lijf gieren om de boel op stelten te zetten, kan de zon er voor zorgen dat je pigment zich donkerder gaat tonen in je gezicht. Wist je dat door pil gebruik je ook meer kans hebt om een zwangerschapsmasker te krijgen? Lees in deze blog verder over melasma en zwangerschapsmasker

Wat doen wij voor jou?

Helaas vergeten we allemaal wel een keer, extra, te smeren en komen die pigmentvlekken door de zon alsnog op jouw prachtige huidje. Gelukkig kunnen we daar iets mee: de TCA-peeling! Deze peeling gaat dieper de huid in dan de peeling die je gewend bent bij je schoonheidsspecialiste. En doordat deze peeling dieper gaat, komen de werkzame stoffen bij de huidlaag waar het pigment is opgestapeld. Niet schrikken! Je pigment wordt de eerste week eerst nog iets donkerder, maar wordt daarna vele malen lichter, waardoor je weer een mooi egale huid overhoudt. 

Houdt er bij een peeling, welke dan ook, altijd rekening mee dat je de eerste weken niet in de zon mag komen. Want die natuurlijk bescherming van je huid waar we het in het begin over hadden, is natuurlijk minder door de komst van jouw nieuwe huid. Die herstelt ook snel weer, maar houd altijd het advies van je behandelend specialist in acht over het aantal dagen dat je niet in de zon mag komen.

Geniet van de zon deze zomer, maar bescherm jezelf tegen pigmentvlekken!

Heb je meer vragen of pigment, hyperpigmentatie of pigment in combinatie met de zon, laat het ons vooral weten!

Kom je ook eens bij Mommy Skincare Clinic in Amsterdam IJburg langs voor een gratis consult?

Wil jij meer weten over hoe jij een strakke huid kan krijgen? Lees hier verder over huidversteviging, ook voor rond de ogen.

Meer artikelen?

Contact opnemen

Wij maken graag contact, op een persoonlijk niveau. Dat begint hopelijk al hier bij ons op de site, en eindigt pas weer als jij optimaal straalt.

Vragen over onze behandelingen en wat de beste keuze is voor jou? Wij helpen graag! Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Zo kunnen wij al jouw vragen beantwoorden en/of jouw gratis intake in plannen op onze kliniek in IJburg Amsterdam.

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag 09:00 – 18:00
Donderdag 09:00 – 20:30
Vrijdag 09:00 – 17:00
Zaterdag – zondag Gesloten

Weet je het nog niet zeker?

"*" geeft vereiste velden aan

Waar ben je naar op zoek?
Gegevens

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag
09:00 – 18:00

Donderdag
09:00 – 20:30

Vrijdag
09:00 – 17:00

Zaterdag – zondag
Gesloten