Huidveroudering door oestrogeen

We horen vaak verschillende verhalen over hormonen. Dit is een stukje waar we minder concreet iets tegen kunnen doen. Hormonen hebben namelijk ook effect op de huidveroudering. We doen er

huidveroudering hormonen mesotherapie rimpels

We horen vaak verschillende verhalen over hormonen. Dit is een stukje waar we minder concreet iets tegen kunnen doen. Hormonen hebben namelijk ook effect op de huidveroudering. We doen er alles aan om onze huid in goede conditie te houden. We gebruiken allerlei crèmes, letten op onze voeding en sporten genoeg voor een goede doorbloeding. Deze externe factoren hebben we aardig in de hand. De interne factoren, zoals dus hormonen, zijn minder goed te beïnvloeden. Maar je best doen kan altijd! 

Wat doet oestrogeen?

Vrouwelijke hormonen, oftewel oestrogenen, onderhouden de epidermale dikte van de huid en zorgen dat de huid vol, gehydrateerd en rimpelvrij blijft. In de huid zitten namelijk van nature waterbindende stoffen zoals hyaleronzuur, waardoor de huid gehydrateerd blijft. Oestrogenen verhogen ook de productie van collageen, de bouwstenen van onze huid, welke ervoor zorgen dat we geen rimpels krijgen.

Hoe ontstaan rimpels?

Rimpels ontstaan doordat het lichaam steeds minder oestrogeen produceert. Dit gebeurt naarmate we ouder worden. Wanneer de productie van oestrogeen daalt, zoals bijvoorbeeld in de overgang, dan daalt de aanwezigheid van hyaloronzuur en collageen. Ook de huidbarrière en de talgproductie zullen afnemen, met een vochtarme huid tot gevolg. Oestrogenen hebben daarnaast een anti-inflammatoire eigenschap , met het verlies van oestrogeen kan dit leiden tot een verhoogde ontstekingsgevoeligheid. Dit zorgt soms voor rosacea en acne.

Rimpels verminderen

Al met al verandert de huid dus aardig wanneer de productie van oestrogenen vermindert. Deze verminderde productie kunnen we niet tegengaan, maar wel de zichtbare verschijnselen. Vitamine A, waaronder retinol en tretinoïne, verhoogt de productie van collageen en dat is nou net de stof die vermindert onder invloed van een verlaagde oestrogeenproductie. Retinol is een stof welke veelal zit in goede huidverouderingsproducten. Tretinoïne is echter alleen op recept verkrijgbaar. Vitamine A werkt nog krachtiger wanneer deze samen wordt gebruikt met vitamine C, welke ook de collageenproductie verbetert.

Mesotherapie tegen huidveroudering

Bij mesotherapie worden deze vitamines en hyaleronzuur in de huid gespoten door middel van hele kleine oppervlakkige injecties. Deze zullen ter plaatse een verbetering geven van de huid. Een andere erg effectieve behandeling is een HIFU behandeling. Deze staat voor High Intensity Focused Ultrasound en is een unieke behandeling op basis van ultrasound om de huid te verstrakken op een ‘non invasieve manier’. Dit wil zeggen dat de huid niet beschadigd raakt en je dus ook in de zomer behandeld kan worden. Het is een fantastische behandeling die de huid versterkt en strakker maakt.

Ook peelingen verbeteren zichtbaar de huid. Peelingen kunnen bestaan uit verschillende stoffen welke onder andere de huid hydrateren, de celdeling van de huid vernieuwen en ook de collageen productie verbeteren.

Naast deze behandelingen kunnen we ook zelf aan de slag door minder suiker- en koolhydraatrijke voeding te eten, omdat suikers zich binden aan eiwitten, wat verhoogde ontstekingsreacties veroorzaakt en dus cel beschadigingen en versnelde huidveroudering tot gevolg heeft. Een vermindering van de oestrogeenproductie hebben we dus niet in de hand, maar wel de zichtbare verschijnselen hiervan!

Wil je ook direct een jongere huid?

Meer artikelen?

Contact opnemen

Wij maken graag contact, op een persoonlijk niveau. Dat begint hopelijk al hier bij ons op de site, en eindigt pas weer als jij optimaal straalt.

Vragen over onze behandelingen en wat de beste keuze is voor jou? Wij helpen graag! Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Zo kunnen wij al jouw vragen beantwoorden en/of jouw gratis intake in plannen op onze kliniek in IJburg Amsterdam.

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag 09:00 – 18:00
Donderdag 09:00 – 20:30
Vrijdag 09:00 – 17:00
Zaterdag – zondag Gesloten

Weet je het nog niet zeker?

"*" geeft vereiste velden aan

Waar ben je naar op zoek?
Gegevens

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag
09:00 – 18:00

Donderdag
09:00 – 20:30

Vrijdag
09:00 – 17:00

Zaterdag – zondag
Gesloten