Wat vertelt je huid over je gezondheid?

Je huid is een weerkaatsing van hoe je je voelt, wanneer je bijvoorbeeld stress ervaart kan zich dit uiten in jeuk of wanneer je darmen van streek zijn kan zich dit uiten in een onrustige huid met acne. Daarentegen wanneer je je goed voelt straal je, je huid is rustig en heeft een mooie glans.

Op een andere manier kijken naar gezichtshuid

We kunnen dus aan de huid zien wat deze zegt over onze gezondheid en hoe we ons voelen. Om ons lichaam beter te begrijpen kunnen we de gezichtshuid in 14 zones indelen welke in verbinding staan met verschillende organen. Deze methode heet face mapping. Wil je eens op een andere manier naar de gezichtshuid kijken en naast het oplossen van problemen meer diepgang krijgen in eventuele oorzaken? Dan kan dat, doormiddel van face mapping.

Wat is face mapping?

Face mapping is een huidanalyse methode en stamt af uit de Chinese geneeskunde. Deze analyse geeft inzicht in de conditie van elk gedeelte van de huid en eventuele onderliggende gezondheidsproblemen die de conditie van de huid kunnen beïnvloeden.

Hierbij kun je letten op bijvoorbeeld rimpels, roodheid, zwelling, verkleuring, acne en overbeharing. Maar ook de invloeden van o.a. voeding, klimaat en stress worden in kaart gebracht.

Face mapping huid analyse

Het voorhoofd

In de Chinese geneeskunde wordt het voorhoofd gezien als reflexzone van de blaas en het spijsverteringskanaal. Mocht je op deze plek veel onzuiverheden zien, kan het betekenen dat het lichaam behoefte heeft aan gezonde voeding en dat je meer water moet drinken. Daarnaast kan je deze adviezen combineren met een acne behandeling met achteraf een glaasje water. 

Het gebied tussen de wenkbrauwen

Het gebied tussen de wenkbrauwen wordt in de Chinese geneeskunde als reflexzone gezien van de lever. Roodheid, schilfertjes en onzuiverheden in dit gebied kunnen betekenen dat je te veel alcohol hebt gedronken, te vet hebt gegeten maar kan ook duiden op een voedselallergie. Een voedselallergie test kan hier meer duidelijkheid over geven. Daarnaast kun je producten adviseren welke de huid rustiger maken.

De wangen

De wangen worden als reflexzone gezien van de longen en holtes. Rokers en mensen met allergieën hebben in dit gebied dan ook vaak last van rode wangen en/of teleangiëctastieën. Een allergie test kan meer duidelijkheid geven, maar ook sporten kan een verbetering geven van de longen. Naast het aanpakken van de oorzaak kunnen ook de teleangiëctastieën verminderd worden doormiddel van laser, IPL en coagulatie.

De ogen

De ogen worden als reflexzone gezien van de nieren. Donkere kringen kunnen betekenen dat het lichaam uitgedroogd is en je meer water moet drinken. 

De neus

De neus wordt gezien als reflexzone van het hart. Een rode neus kan duiden op een verhoogde bloeddruk. Pigmentatie of overbeharing rondom de bovenlip kunnen te maken hebben met hormoonschommelingen. Pilgebruik maar ook zwangerschap speelt hier een belangrijke rol in.

De kin

De kin wordt gezien als reflexzone van de darmen. Comedonen op de kin kunnen in verband gebracht worden met darmproblemen. Probiotica kan de darmflora rustiger krijgen welke van belang is bij de spijsvertering, stoelgang en het immuunsysteem.

Daarnaast kan een acne behandeling een tijdelijke oplossing bieden. Wanneer je ontstekingen ziet rond de kaaklijn kan dit in verband worden gebracht met stress en spanningen. Een ontspannende gezichtsbehandeling is hier zeer welkom.

Omdat onze huid dus een spiegel is van onze gezondheid kun je door middel van deze methode op een andere manier naar de huid van je klant kijken. Het is een mooie methode om naast je behandeling ook adviezen te geven en meer naar de oorzaak te kijken.

Deel dit artikel:

We komen graag met je in contact om je verder te helpen!

Wij maken graag contact, op een persoonlijk niveau. Dat begint hopelijk al hier bij ons op de site, en eindigt pas weer als jij optimaal straalt.

Vragen over onze behandelingen en wat de beste keuze is voor jou? Wij helpen graag! Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Zo kunnen wij al jouw vragen beantwoorden en/of jouw gratis intake in plannen op onze kliniek in IJburg Amsterdam.

Volgende vraag (1/4)

Mommy Skincare Clinic

Pampuslaan 114
1087 LA Amsterdam
✆ +31 (0)85 0604349
✉ info@mommyskincareclinic.nl

Openingstijden:

zondag Gesloten
maandag 09:00–18:00
dinsdag 09:00–18:00
woensdag Gesloten
donderdag 10:00–21:00
vrijdag 09:00–18:00
zaterdag Gesloten
Bel ons Contact
© 2020 Mommy Skincare Clinic. Alle rechten voorbehouden | Webdesign Bureau Whello