Om maar direct te beginnen met de BIC-pen! Arctische of tropisch omstandigheden, regen of wind, net uit de verpakking of al jaren in een etui: hij doet het altijd! Zonder meer een aanrader dus, maar voor microneedling zouden ik hem toch maar in die oude etui laten zitten.
Microneedling
Microneedling is een term die steeds meer en steeds vaker de ronde doet binnen de huidtherapeutische en cosmetische branche. We zien het in vakbladen, maar zeker ook in modebladen, maar wat is microneedling nou echt?
Als we de letterlijke vertaling van microneedling doen komt het neer op “hele kleine prikjes” (Voor de grappenmakers onder ons: kan dit nog korter á la ‘mand’?). Maar in feite is het ook niet heel veel anders dan hele kleine prikjes zetten in de huid, met hele dunne, fijne naaldjes. Waarom zou een mens dat in hemelsnaam willen doen? (Mits het niet voor acupunctuur is).
Nou… Dat microneedling doet dus wonderen voor je huid! Iedereen weet dat je met sporten je spieren heel licht beschadigd, waardoor je spier daarna weer sterker terug groeit en je dus zelf sterker, sneller, strakker wordt. Mijn man doet in ieder geval hard z’n best, met wisselend succes aldus hemzelf…
Microneedling doet hetzelfde met je huid (met een beduidend hoger succespercentage dan dat van mijn man zijn sportschoolcapriolen). De huid wordt tijden microneedling heel licht beschadigd op micro (heel klein) niveau. Dat zorgt niet voor zichtbare beschadigingen, maar wel voor een stevige herstelreactie van jouw lichaam. En die herstelreactie zorgt voor een strakkere, sterkere, gladdere en meer egale huid. (Ahaaa… daarom doen mensen dat dus).
Microneedling thuis
Hoewel microneedling een behandeling die je bij professionele huidtherapeuten krijgt, kun je thuis onderhoud doen of af en toe jezelf een kleine boost geven. Met een dermaroller kun je thuis je huid langzaam rollen, waardoor de microkanaaltjes ontstaan die je huid er toe dwingen om zichzelf te herstellen en weer sterker en mooier te worden. Let hierbij wel op dat niet iedere dermaroller een goede dermaroller is, ook hierbij geldt: “goedkoop is vaak duurkoop”.
De thuisbehandeling microneedling met een dermaroller levert mooi resultaat, maar heeft minder diep resultaat dan bij een professionele Dermapen/Neopen.
Dermapen, Neopen of toch de BIC-pen
Nee, de BIC-pen laten we achterwege!
Dermapen, Dermapen 4 of toch Neopen. Waar zit het verschil nu echt in?
Om te beginnen het verschil tussen alle bovenstaande en een dermaroller. De dermaroller maakt ook microgaatjes in de huid, maar doet dit maar met een paar gaatjes per vierkante centimeter huid (zoveel naaldjes als je kunt zien op een vierkante centimeter roller, zoveel gaatjes komen er ook in je houd per rolbeweging). De Dermapen, Dermapen 4 en Neopen hebben naaldjes die automatisch heel snel én heel vaak op en neer ‘schieten’ terwijl deze over de huid wordt gehaald, wat resulteert in veel meer én fijnere kanaaltjes in de huid. De naaldjes dringen daarnaast dieper door in de huid. Gecombineerd zorgt dit voor een hogere herstelfactor van je huid en daarmee een substantieel beter resultaat dan van de dermaroller.
En dan het verschil tussen de Dermapen en Neopen? De Neopen is de nieuwste generatie, waardoor deze weer verbeterd is tenopzichte van de oudere dermapennen. De snelheid en het aantal naaldjes is sterk verhoogd, waardoor meer effect wordt gerealiseerd tijdens de behandeling.
Wil je meer weten over microneedling weten, kijk dan op onze microneedling behandelpagina of maak een vrijblijvende intake afspraak.