Mesotherapie, de behandeling tegen huidveroudering en haaruitval

Is mesotherapie de oplossing waar we naar zochten? We smeren ons nu nog vaak suf met verschillende crèmes die onze huid moet voeden. Voor alles is wel een crème te

Mesotherapie voor huidveroudering en haaruitval

Is mesotherapie de oplossing waar we naar zochten? We smeren ons nu nog vaak suf met verschillende crèmes die onze huid moet voeden. Voor alles is wel een crème te vinden: voor de droge huid, de vermoeide huid, een oneffen huid en ga zo maar door. Maar wist je dat onze huid maar een beperkte doorlaatbaarheid heeft? Hierdoor komen de werkzame stoffen van een crème vaak alleen in de bovenste huidlaag (de opperhuid) en niet in de huid waar ze cellen kunnen activeren en hun werking af kunnen geven.

Wanneer mesotherapie?

Met mesotherapie dring je wel door tot dieper in de huid. Hier wordt door middel van een mesogun of een naaldje een kleine hoeveelheid vloeistof geïnjecteerd. Het naaldje komt ongeveer 2 millimeter in de huid waar de werkzame stoffen worden opgenomen in de huid: microneedling mesotherapie. Hierdoor is deze behandeling zeer effectief en valt het niet te vergelijken met een crème die je aanbrengt op de huid. Het resultaat dat wordt bereikt is afhankelijk van het aantal micro-injecties dat gegeven wordt, de soorten werkzame stoffen en de concentratie daarvan.

Mesotherapie wordt toegepast bij verschillende indicaties zoals; huidveroudering, een huid die verslapt is en volume verlies heeft en een huid met rimpels. Ook bestaat er haar mesotherapie wat wordt toegepast bij haaruitval en andere haar aandoeningen zoals alopecia.

Mesotherapie samenstelling

De werkzame stoffen bij mesotherapie zitten in een ampul. Afhankelijk van de indicatie en het merk is een samenstelling gemaakt van bepaalde stoffen. Deze stimuleren allemaal de huid of haren om weer in optimale conditie te komen.

  • Hyaluronzuur is een van de meest voorkomende stoffen in een ampul. Het is een actieve waterbinder en zorgt voor een optimale vochtbalans van de huid. Daarnaast zet Hyaluronzuur het bindweefsel aan tot het maken van fibroblasten (cellen die het collageen en elastine produceren). Met het activeren van collageen  en elastine wordt de huid weer soepel en elastischer.
  • Vitaminen en mineralen zijn naast Hyaluronzuur ook veel gebruikte stoffen. Verschillende vitamines, waaronder vitamine A,B,C,E en K gaan de verdunning van de huid tegen.
  • Anti-oxidanten verhogen de celactiviteit, waardoor huidveroudering wordt tegengegaan. Een bekend voorbeeld van een anti-oxidant is vitamine C.
  • Aminozuren herstructureren en repareren het weefsel die door huidveroudering is beschadigd.
  • Glycolzuur stimuleert de aanmaak van fibroblasten waardoor nieuw collageen en elastine wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt de vochtbalans op peil gehouden en stoot het dode huidcellen af.
  • DMAE verhoogt de levensduur van cellen en helpt tevens ouderdomspigmentatie te voorkomen.

Bij haaruitval of andere vormen van kaalheid wordt een ampul met vitaminen, mineralen en antioxidanten geïnjecteerd. Door een mesotherapie haar behandeling wordt de haarwortel en de daaromheen liggende stamcellen gestimuleerd tot extra groei. Ook wordt de microcirculatie van het bloed bevordert wat leidt tot een verbeterde aanvoer van bijvoorbeeld zuurstof en een versnelde afvoer van schadelijke afvalstoffen. Het resultaat van deze behandeling is dat na 2 behandelingen haaruitval met meer dan de helft is gereduceerd. Na 4 behandelingen zijn de bestaande haren gevoed waardoor ze zachter aanvoelen en de haren glanzen als of je net van de kapper komt. En na 6 behandelingen zien we nieuwe haren groeien die zorgen voor een mooie dikkere haarbos.

Intake voor mesotherapie

Tijdens een vrijblijvend en kosteloos intake gesprek bespreken we graag de mogelijkheden en de verwachtingen van de behandeling. Hierin nemen we alle tijd om alle vragen door te nemen.

Meer artikelen?

Contact opnemen

Wij maken graag contact, op een persoonlijk niveau. Dat begint hopelijk al hier bij ons op de site, en eindigt pas weer als jij optimaal straalt.

Vragen over onze behandelingen en wat de beste keuze is voor jou? Wij helpen graag! Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Zo kunnen wij al jouw vragen beantwoorden en/of jouw gratis intake in plannen op onze kliniek in IJburg Amsterdam.

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag 09:00 – 18:00
Donderdag 09:00 – 20:30
Vrijdag 09:00 – 17:00
Zaterdag – zondag Gesloten

Weet je het nog niet zeker?

"*" geeft vereiste velden aan

Waar ben je naar op zoek?
Gegevens

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag
09:00 – 18:00

Donderdag
09:00 – 20:30

Vrijdag
09:00 – 17:00

Zaterdag – zondag
Gesloten