Wat vertelt je huid over je gezondheid?

De gezondheid van je huid. Een interessant thema. Je huid is het grootste orgaan. Hij weerkaatst precies hoe jij je van binnen voelt. Als je bijvoorbeeld stress ervaart, kun je

Vrouw decoratief

De gezondheid van je huid. Een interessant thema. Je huid is het grootste orgaan. Hij weerkaatst precies hoe jij je van binnen voelt. Als je bijvoorbeeld stress ervaart, kun je jeuk krijgen. Of wanneer je darmen van streek zijn, kun je een onrustige huid met acne krijgen. Maar wat betekenen de plekjes op verschillende delen van je gezicht? Wat is goed voor je huid? Wij leggen het je uit.

De gezondheid van je huid

We kunnen dus aan de buitenkant zien hoe we ons van binnen voelen. Om ons lichaam beter te begrijpen kunnen we de huid van het gezicht in 14 zones indelen. Deze 14 zones staan in verbinding met verschillende organen. Je creëert zo een soort plattegrond en daarom noemen we deze methode face mapping. Face mapping is de perfecte manier om eens van dichtbij naar de huid te kijken en te zien wat het je vertelt. Misschien kun je oplossingen vinden en daarbij de eventuele oorzaken. 

Wat is face mapping?

Face mapping is een huidanalyse methode en stamt af uit de Chinese geneeskunde. Deze analyse geeft inzicht in de conditie van elk gedeelte van de huid en eventuele onderliggende gezondheidsproblemen die de conditie van de huid kunnen beïnvloeden. 

Hierbij kun je letten op bijvoorbeeld rimpels, roodheid, zwelling, verkleuring, acne en overbeharing. Maar ook de invloeden van onder andere voeding, klimaat en stress worden in kaart gebracht.

Face mapping huid analyse

Puistjes voorhoofd

In de Chinese geneeskunde wordt het voorhoofd gezien als reflexzone van de blaas en het spijsverteringskanaal. Mocht je op deze plek veel onzuiverheden zien, kan het betekenen dat het lichaam behoefte heeft aan gezonde voeding en dat je meer water moet drinken. Daarnaast kan je deze adviezen combineren met een acne behandeling met achteraf een glaasje water.

Plekjes bij wenkbrauwen

Het gebied tussen de wenkbrauwen wordt in de Chinese geneeskunde als reflexzone gezien van de lever. Roodheid, schilfertjes en onzuiverheden in dit gebied kunnen betekenen dat je te veel alcohol hebt gedronken of te vet hebt gegeten. Het kan ook duiden op een voedselallergie. Een voedselallergie test kan hier meer duidelijkheid over geven. Wij adviseren producten die de huid kalmeert.

Puistjes op wangen

De wangen worden als reflexzone gezien van de longen en holtes. Rokers en mensen met allergieën hebben in dit gebied dan ook vaak last van rode wangen en/of teleangiëctastieën. Een allergie test kan meer duidelijkheid geven, maar ook sporten kan een verbetering geven van de longen. Naast het aanpakken van de oorzaak kunnen ook de teleangiëctastieën verminderd worden doormiddel van laser, IPL en coagulatie

Donkere kringen ogen

De ogen worden in de face map als reflexzone gezien van de nieren. Donkere kringen kunnen betekenen dat het lichaam uitgedroogd is en je meer water moet drinken.

Onzuivere huid neus

De neus wordt gezien als reflexzone van het hart. Een rode neus kan duiden op een verhoogde bloeddruk. Pigmentatie of overbeharing rondom de bovenlip kunnen te maken hebben met hormoonschommelingen. Pilgebruik maar ook zwangerschap speelt hier een belangrijke rol in.

Puistjes op kin

De kin wordt gezien als reflexzone van de darmen. Comedonen op de kin kunnen in verband gebracht worden met darmproblemen. Probiotica kan de darmflora rustiger krijgen welke van belang is bij de spijsvertering, stoelgang en het immuunsysteem. 

Daarnaast kan een acne behandeling een tijdelijke oplossing bieden. Wanneer je ontstekingen ziet rond de kaaklijn kan dit in verband worden gebracht met stress en spanningen. Een ontspannende gezichtsbehandeling is hier zeer welkom.

Omdat onze huid dus een spiegel is van onze gezondheid kun je door middel van deze methode op een andere manier naar de huid van je klant kijken. Het is een mooie methode om naast je behandeling ook adviezen te geven en meer naar de oorzaak te kijken.

Blijf je last houden van een onzuivere huid? Lees dan deze artikelen:

Meer artikelen?

Contact opnemen

Wij maken graag contact, op een persoonlijk niveau. Dat begint hopelijk al hier bij ons op de site, en eindigt pas weer als jij optimaal straalt.

Vragen over onze behandelingen en wat de beste keuze is voor jou? Wij helpen graag! Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Zo kunnen wij al jouw vragen beantwoorden en/of jouw gratis intake in plannen op onze kliniek in IJburg Amsterdam.

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag 09:00 – 18:00
Donderdag 09:00 – 20:30
Vrijdag 09:00 – 17:00
Zaterdag – zondag Gesloten

Weet je het nog niet zeker?

"*" geeft vereiste velden aan

Waar ben je naar op zoek?
Gegevens

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag
09:00 – 18:00

Donderdag
09:00 – 20:30

Vrijdag
09:00 – 17:00

Zaterdag – zondag
Gesloten