Haaruitval na de winter

De dagen beginnen gelukkig weer wat langer te worden. Hoewel de regen nog vaak, lekker Hollands, horizontaal inkomt, lijkt het er op of de lente er aan begint te komen.

Haaruitval lente

De dagen beginnen gelukkig weer wat langer te worden. Hoewel de regen nog vaak, lekker Hollands, horizontaal inkomt, lijkt het er op of de lente er aan begint te komen. En niet alleen de meteorologische lente, óók de lente in de hele corona pandemie lijkt er aan te komen met alle versoepelingen die op stapel staan. 

Wat houdt dat allemaal in? We mogen weer naar buiten! Of het nu een middagje terras is, een avondje kroeghangen of weer diep in de nacht los gaan op harde beats in een club, we mogen weer gezien worden. Maar na 2 jaar achter mondkapjes, nauwelijks de deur uit en ons ‘huispak’ als standaard werkkleding, is er wel weer wat werk aan de winkel om ook echt ‘gezien’ te mogen worden. 

Het effect van de winter op je haar

Nu is de winter sowieso niet altijd even vriendelijk voor onze huid. Maar laten we ons eens richten op onze haren. Haaruitval in de winter is een veelvoorkomend probleem. We zitten veel binnen, hebben vaker minder vitaminen in ons ‘winter dieet’ en pakken bijzonder weinig uurtjes in de zon. Al die aspecten hebben een nogal grote impact op onze haren. Ze worden doffer, dunner en/of vallen uit.

Hoe kun je haaruitval door de winter tegengaan? 

Het begint met voldoende voeding voor je haren. Voor hen die planten in huis wél langer dan 2 maanden weten te laten overleven, weten dat Pokon voor je planten nogal van invloed is op de gezondheid van je planten. Datzelfde geldt in feite voor onze haren, die hebben ook zo hun ‘Pokon’ nodig. Die ‘Pokon’ bestaat uit mineralen en vitaminen die wij door ons eten en drinken binnen krijgen, óf door supplementen die we innemen.

Belangrijke vitaminen tegen haaruitval zijn vitamine D (laten we die nou net niet of nauwelijks aanmaken in de winter), B6 en B12. Zink is daarnaast één van de mineralen die we vaak tekort komen welk resulteert in haaruitval. De tekorten aan deze vitaminen en mineralen leiden zodoende gezamenlijk vaak tot haaruitval in de winter en de periode aan het begin van de lente. Nét jammer, nu we weer naar buiten mogen.

Krijg voor de start van de lente weer een volle bos haar 

Om dat tegen te gaan kun je supplementen slikken, gezien de kans groot is dat met je dagelijks dieet je in de winter een tekort opbouwt. Die supplementen helpen je van binnen uit je haren te versterken. Bij lichte tot matige haaruitval helpt dit goed om je weer op peil te brengen en je haaruitval tegen te gaan. 

Wanneer je last hebt van stevige tot zware haaruitval, dan helpen supplementen niet meer voldoende. Je lichaam gebruikt die vitaminen en mineralen natuurlijk ook om op andere plekken de tekorten aan te vullen. In dat geval wil je jouw haaruitval tegengaan op de plek waar het gebeurt: je hoofd! 

Een veel gebruikte methode is PRP. De PRP-methode tegen haaruitval is helaas niet geschikt bij haaruitval door hormoonschommelingen (onder andere in de wintertijd) of haaruitval door haarziektes of ten gevolge van Covid-19. De PRP-methode maakt gebruik van jouw eigen bloed, waar de vitaminen en mineralen uitgehaald worden om in je hoofdhuid te injecteren. Helaas blijkt jouw bloed dus al een stevig tekort te hebben aan die vitaminen en mineralen, waardoor je alsnog te weinig toevoegt aan je haren. 


Ga voor een mesotherapie behandeling

De mesotherapie haar methode is nog relatief ‘nieuw’, ongeveer 5 jaar oud. Hierbij worden de benodigde mineralen en vitaminen extern gehaald. Net zoals supplementen worden ze fabrieksmatig toegevoegd aan een soort van ‘haar-cocktail’, welke direct bij je haren wordt ingebracht. Je haren krijgen zo de pure vitamenen en mineralen toegediend. Resultaat: volledig gevoede haren en een directe ‘halt’ voor je haaruitval.

Daarnaast worden een aantal andere belangrijke stoffen ingebracht, die er voor zorgen dat op langere termijn de invloed van hormonen op je haaruitval wordt teruggebracht. In feite is de mesotherapie haar methode zodoende een voortborduursel van de PRP-methode, die effectiever is bij haaruitval. (Nota bene: PRP is wel zeer geschikt na een haartransplantatie, doordat de bloedplaatjes een positief effect hebben op de wondgenezing rondom de geïmplanteerde haren).

Mommy Skincare Clinic

Kortom: lichte tot matige haaruitval, slik je supplementen! Stevige tot zware haaruitval: ga voor de haaruitval behandeling of bel even voor een vrijblijvende intake!

Meer artikelen?

Contact opnemen

Wij maken graag contact, op een persoonlijk niveau. Dat begint hopelijk al hier bij ons op de site, en eindigt pas weer als jij optimaal straalt.

Vragen over onze behandelingen en wat de beste keuze is voor jou? Wij helpen graag! Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Zo kunnen wij al jouw vragen beantwoorden en/of jouw gratis intake in plannen op onze kliniek in IJburg Amsterdam.

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag 09:00 – 18:00
Donderdag 09:00 – 20:30
Vrijdag 09:00 – 17:00
Zaterdag – zondag Gesloten

Weet je het nog niet zeker?

"*" geeft vereiste velden aan

Waar ben je naar op zoek?
Gegevens

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag
09:00 – 18:00

Donderdag
09:00 – 20:30

Vrijdag
09:00 – 17:00

Zaterdag – zondag
Gesloten