5 Veerkrachtige beautytips voor je huid

1. Begin je dag goed Begin je dag bewust en gezond, een healthy power ontbijt geeft jou namelijk de kracht voor de rest van de dag! Vul je bakje met

Huidverzorging

1. Begin je dag goed

Begin je dag bewust en gezond, een healthy power ontbijt geeft jou namelijk de kracht voor de rest van de dag! Vul je bakje met kwark of yoghurt en hierin verwerk je 3 belangrijke supplementen: Collageen, Vitamine C en D.

Collageen geeft jouw lichaam stevigheid en veerkracht. Denk aan het cement van je huis wat jouw huis overeind houdt. Dat doet collageen voor je lichaam. Want ook je lichaam moet overeind blijven staan. Mijn oud werkgever zei ooit ‘alles verslapt met de jaren, behalve je tandvlees, deze trekt op.  Om dat te voorkomen gebruik ik dagelijks collageen poeder. Je merkt het bijvoorbeeld aan de buitenkant omdat je huid wordt gevoed en zo zacht voelt als je pasgeboren kindje. Daarnaast breken je haren minder af en ook je nagels worden sterker. Aan de binnenkant zorgt het ervoor dat je huid sterker wordt en dus minder verslapt. Ook adviseer ik het aan mensen met aanleg voor striae. Collageen zorgt voor een sterker bindweefsel (de oorzaak van striae is scheuring van je bindweefsel) Doordat het bindweefsel sterker wordt is de kans op striae minder groot. Ook werkt het fantastisch om huidverslapping en rimpels tegen te gaan.

In combinatie met Vitamine C wordt collageen nog beter opgenomen.  Ook zorgt Vitamine C zorgt voor een betere weerstand. Want vooral in deze tijd is een goede weerstand essentieel. Vitamine D halen we uit de zon, maar wist je dat in de winter 98% van de mensen een vitamine D tekort heeft? Vitamine D maakt ons vrolijk, denk aan die heerlijke zon op je huid en het gevoel wat je hierbij krijgt. Maar een vitamine D tekort zorgt ervoor dat het serotonine gehalte  (gelukshormoon) in je hersenen verlaagt. En een tekort aan Vitamine D geeft ook nog eens haaruitval. Van beide effecten wordt je niet vrolijk en dat terwijl je dit makkelijk tegen kunt gaan door dagelijks vitamine D druppels te gebruiken.

Daarom gebruik ik collageen en vitamine C poeder met vitamine D druppels elke dag in mijn ontbijt van ons eigen huismerk. Met nog wat aardbeien en/of blauwe bessen erbij maak je je ontbijtje helemaal af.

2. Geef extra voeding in de huid

Je huid voeden doen we vaak aan de buitenkant, denk aan de crèmes die we aanbrengen op onze huid. Maar wist je dat maar 3% van de crèmes in de huid komen daar waar ze moeten zijn?  Om de absorptie te verbeteren kunnen we onze huid voorbehandelen met een dermaroller, dat is een roller met korte naaldjes die zorgen voor minuscule gaatjes in onze huid. Niet bang worden hoor, het doet geen pijn maar het werkt wel super!

Het zorgt namelijk voor de doorbloeding van onze huid, dit zorgt ervoor dat er zuurstof en voedingsstoffen naar onze huid wordt gebracht én het zorgt ervoor dat alles wat je aanbrengt aan voedingsstoffen veel beter in de huid komt waardoor je huid pas echt gevoed wordt. Daarnaast zorgt het ervoor dat collageen en elastine wordt geactiveerd waardoor je ook nog eens de kwaliteit van je huid verbeterd.

  • Tip: Pak 1 keer in de week 10 minuten om dit als ritueel in je skincare routine toe te passen en je huid gaat weer leven!

3. Weg met die extra laag!

Openstellen en jezelf laten zien is geen gemakkelijk opgave. En zo denkt onze huid er ook over. We behouden onze oude en dode huidcellen op onze huid waardoor we de ‘binnenkant’ niet tonen. Tijd voor actie. Dit kan door exfoliëren, ‘Ex wat’ hoor ik je denken. Exfoliëren betekent letterlijk vertaald ‘afstoting van cellen’.

Als je je huid exfolieert zorg je er dus voor dat de bovenste laag (de dode huidcellen) van de huid afgestoten wordt. Het is echter iets anders dan scrubben, waarmee je ook dode huidcellen kan verwijderen. Bij exfoliëren breng je een product aan op je gezicht op basis van (fruit)zuren dat je laat zitten, bij scrubben haal je het product weer van je gezicht af.  Scrubben werkt veel minder diep en kan de huid beschadigen door de korrel. Bij exfoliëren werkt het product dus eigenlijk voor je. Exfoliëren is vaak de tweede stap in je skincare routine; na het reinigen komt exfoliëren. Na het exfoliëren kun je nog een serum gebruiken, hierin zitten nog veel meer voedingsstoffen dan in een crème. En vergeet nooit een zonnefactor aan te brengen. 

4. Voel je vrij zonder BH!

Wist je dat wij ongeveer 15.840 keer per dag ademhalen? En dat onze ademhaling niet altijd in onze buik plaatsvind maar ook onder onze borsten? Daar willen we hem natuurlijk liever niet hebben, laat staan dat dan ook nog onze bh een beklemmend gevoel geeft.  Draag daarom eens vaker een bh zonder beugels of geen bh. Wist je dat het dragen van een bh de natuurlijke groei van het ondersteunend borstweefsel remt? Dus bevrijd die borsten uit die beklemmende bh en voel je vrij!

5. Verandering van spijs doet eten

We eten elke dag iets anders omdat we daar behoefte aan hebben, maar wist je dat je huid die behoefte ook heeft? Kijk maar eens goed naar je huid in verschillende jaargetijden, dan merk je dat in de winter je huid meer trekt. Dat betekent dat het vocht-arm is. Dat komt onder andere omdat we de verwarming binnen hebben aanstaan wat vocht onttrekt aan de huid.  Maar ook de overgang van warm naar koud zorgt ervoor dat onze huid uitdroogt. Dit betekent dat we het goed moeten voeden, vooral met hyaluronzuur. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat vocht in onze huid wordt vastgehouden en helpt de natuurlijke huidbarrière te herstellen. 

In de winter gebruiken we daarom ook liever serums of crèmes die voller zijn, die dat trekkerige gevoel wegneemt. Terwijl in de zomer wil je juist een luchtige crème omdat je het anders uitzweet. De behoefte van je huid is dus in elk jaargetij anders.  Pas daarom je serums en je crèmes aan, dit kan zelfs dagelijks. Zo kijk ik altijd s’ochtends en s’avonds naar mijn huid en bedenk ik waar mijn huid behoefte aan heeft.  Vocht? Voeding? Anti-aging? Bescherming? Of een combinatie? Dit betekent niet dat je een scala aan huidverzorgingsproducten nodig hebt, met 3 producten kom je al een heel eind. 

Mommy Skincare Clinic

Wil je weten welke behandeling van Mommy skincare Clinic bij jou past? Vraag direct een gratis intake aan! 

Meer artikelen?

Contact opnemen

Wij maken graag contact, op een persoonlijk niveau. Dat begint hopelijk al hier bij ons op de site, en eindigt pas weer als jij optimaal straalt.

Vragen over onze behandelingen en wat de beste keuze is voor jou? Wij helpen graag! Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Zo kunnen wij al jouw vragen beantwoorden en/of jouw gratis intake in plannen op onze kliniek in IJburg Amsterdam.

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag 09:00 – 18:00
Donderdag 09:00 – 20:30
Vrijdag 09:00 – 17:00
Zaterdag – zondag Gesloten

Weet je het nog niet zeker?

"*" geeft vereiste velden aan

Waar ben je naar op zoek?
Gegevens

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag
09:00 – 18:00

Donderdag
09:00 – 20:30

Vrijdag
09:00 – 17:00

Zaterdag – zondag
Gesloten