Microneedling: Dermapen, Neopen of toch maar de ouderwetse BIC-pen?

Om maar direct te beginnen met de BIC-pen! Arctische of tropisch omstandigheden, regen of wind, net uit de verpakking of al jaren in een etui: hij doet het altijd!

Microneedling is een term die steeds meer en steeds vaker de ronde doet binnen de huidtherapeutische en cosmetische branche. We zien het in vakbladen, maar zeker ook in modebladen, maar wat is microneedling nu echt?

Wat is microneedling?

Microneedling, ook bekend als collageeninductietherapie, is een populaire cosmetische behandeling die wordt gebruikt om de conditie van de huid te verbeteren. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van kleine naalden in de huid om deze op microniveau te beschadigen. Deze onzichtbare beschadigen stimuleren dan het natuurlijke genezingsproces van de huid. Je spieren in je huid groeien weer terug waardoor je huid sterker en strakker wordt.

Hoe werkt microneedling?

Bij microneedling worden dus kleine naaldjes in de huid gerold of gestempeld, afhankelijk van het gebruikte apparaat. Wanneer de huid licht wordt beschadigd, begint het genezingsproces. De beschadiging stimuleert de productie van collageen en elastine, die voor de structuur en elasticiteit van de huid zorgen. Naarmate we ouder worden, neemt de productie van deze eiwitten af, wat resulteert in huidveroudering en andere huidproblemen.

Door een microneedling behandeling wordt genezing van de huid gestimuleerd. Met als resultaat een verbeterde huidtextuur, vermindering van fijne lijntjes en rimpels, en algemene huidverjonging. Dat wil toch iedereen!

De voordelen van de behandeling

Microneedling heeft verschillende voordelen voor de huid, waaronder:

  • Verbetert de huidtextuur en egaliseert de teint.
  • Vermindert fijne lijntjes, rimpels en littekens.
  • Verhoogt de productie van collageen en elastine.
  • Verbetert de opname en effectiviteit van huidverzorgingsproducten.
  • Verkleint de poriën.

Hoe gaat de microneedling behandeling

Voordat je een microneedling behandeling ondergaat, is het belangrijk om een intake gesprek te hebben gehad met een van onze huidtherapeuten. Tijdens dit gesprek kunnen wij je huid beoordelen en je meer informeren. Dit intake gesprek is geheel vrijblijvend!

Ook moet je voor je behandeling niet te veel in de zon gaan zitten. Of zorg ervoor dat je huid goed hebt beschermt met een zonnebrandcrème met een hoge SPF.

Tijdens de microneedling behandeling zal onze huidtherapeut het apparaat met de naaldjes over uw huid rollen of stempelen, afhankelijk van het gebruikte apparaat. Je kunt een licht tintelend of prikkelend gevoel ervaren tijdens de behandeling.

De nazorg van de behandeling is ook belangrijk. Je huid heeft 1 tot 2 dagen nodig om helemaal van de behandeling te herstellen. Ook is het belangrijk om de huid te beschermen tegen de zon en niet gebruik te maken van agressieve huidverzorgingsproducten.

Verschil tussen een professionele behandeling en thuis behandeling

Hoewel microneedling een behandeling die je bij professionele huidtherapeuten krijgt, kun je thuis onderhoud doen of af en toe jezelf een kleine boost geven. Met een dermaroller kun je thuis je huid langzaam rollen, waardoor de microkanaaltjes ontstaan die je huid er toe dwingen om zichzelf te herstellen en weer sterker en mooier te worden. Let hierbij wel op dat niet iedere dermaroller een goede dermaroller is, ook hierbij geldt: “goedkoop is vaak duurkoop”.

De thuisbehandeling microneedling met een dermaroller levert mooi resultaat, maar heeft minder diep resultaat dan bij een professionele Dermapen/Neopen.

Dermapen, Neopen of toch de BIC-pen

Nee, de BIC-pen laten we achterwege! 

Dermapen, Dermapen 4 of toch Neopen. Waar zit het verschil nu echt in?

Om te beginnen het verschil tussen alle bovenstaande en een dermaroller. De dermaroller maakt ook microgaatjes in de huid, maar doet dit maar met een paar gaatjes per vierkante centimeter huid (zoveel naaldjes als je kunt zien op een vierkante centimeter roller, zoveel gaatjes komen er ook in je houd per rolbeweging). De Dermapen, Dermapen 4 en Neopen hebben naaldjes die automatisch heel snel én heel vaak op en neer ‘schieten’ terwijl deze over de huid wordt gehaald, wat resulteert in veel meer én fijnere kanaaltjes in de huid. De naaldjes dringen daarnaast dieper door in de huid. Gecombineerd zorgt dit voor een hogere herstelfactor van je huid en daarmee een substantieel beter resultaat dan van de dermaroller.

En dan het verschil tussen de Dermapen en Neopen? De Neopen is de nieuwste generatie, waardoor deze weer verbeterd is tenopzichte van de oudere dermapennen. De snelheid en het aantal naaldjes is sterk verhoogd, waardoor meer effect wordt gerealiseerd tijdens de behandeling.

Wil je meer weten over microneedling weten, kijk dan op onze microneedling behandelpagina of maak een vrijblijvende intake afspraak.

Meer artikelen?

Contact opnemen

Wij maken graag contact, op een persoonlijk niveau. Dat begint hopelijk al hier bij ons op de site, en eindigt pas weer als jij optimaal straalt.

Vragen over onze behandelingen en wat de beste keuze is voor jou? Wij helpen graag! Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Zo kunnen wij al jouw vragen beantwoorden en/of jouw gratis intake in plannen op onze kliniek in IJburg Amsterdam.

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag 09:00 – 18:00
Donderdag 09:00 – 20:30
Vrijdag 09:00 – 17:00
Zaterdag – zondag Gesloten

Weet je het nog niet zeker?

"*" geeft vereiste velden aan

Waar ben je naar op zoek?
Gegevens

Natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen

Onze kliniek is te vinden op Emmy Andriessestraat 504, 1087 NE Amsterdam.

Maandag – woensdag
09:00 – 18:00

Donderdag
09:00 – 20:30

Vrijdag
09:00 – 17:00

Zaterdag – zondag
Gesloten