De ‘zwangere huid’

Yes, je bent zwanger! Gefeliciteerd! De hormonen gieren als het goed is door je lichaam. Je voelt je goed of juist niet, maar het feit blijft dat je een kindje krijgt.

De komende negen maanden gaat er veel veranderen. Één van de dingen die verandert tijdens de zwangerschap, is je huid. Je kunt geluk hebben en een ‘zwangerschapsgloed’ krijgen, of juist de pech hebben en acne ontwikkelen. Elke huid reageert weer anders, maar nu je zwanger bent, wil je ook dat je huid straalt. Dat kan!

Naast dat jouw lichaam barstensvol hormonen zit en dat ze jouw gedrag beïnvloeden, beïnvloeden oestrogenen ook de dikte van de huid, de vorming van rimpels en het vochtgehalte van de huid. Tevens zorgt het voor een gezonde groei van het haar en voor veranderingen aan de huid.

TCA peeling tegen extra pigmentvlekken

Onder invloed van hormonen gaan pigmentcellen meer pigment produceren. Hierdoor worden bestaande pigmentcellen en sproeten donkerder. Daarnaast ontstaan er ook nieuwe pigmentvlekken. Ongeveer 60 tot 70% van de vrouwen krijgt een zwangerschapsmasker, oftewel melasma. Dit zijn grote pigmentvlekken vooral op het voorhoofd, de neus en de wangen. Omdat zwangerschap een contra-indicatie is voor lasers, maar ook bijvoorbeeld voor hydroquinone crème, moet er gekeken worden naar een veilige methode.

Cosmetische ingrediënten, zoals niacinamide en vitamine C kunnen oppervlakkig pigment wat verbeteren. Uiteraard is het aanbrengen van een goede zonnebrandcrème de beste remedie.

Gelukkig kunnen wij na jouw zwangerschap en na de periode van borstvoeding, deze goed  behandelen middels een TCA peeling. Je moet er even van herstellen, maar daar krijg je een egalere huid voor terug.

Acne verminderen door middel van milde producten

Hoewel de ‘lucky few’ door een verhoogde talgproductie een mooie glans op de huid krijgen, ontstaat er bij minder gelukkigen acne. Een acne-behandeling is zeer raadzaam. Omdat de zwangere huid per definitie gevoelig is, moeten er milde producten gebruikt worden. Ook willen we de huid zo min mogelijk beschadigen, vandaar dat we de scrub beter kunnen weglaten tijdens een acnebehandeling.

Wel kunnen wij exfoliërende producten gebruiken met een lagere concentratie glycolzuur (onder de 10%) of salicylzuur (onder de 2%). Ook kan een bacteriedodende crème met 2.5% benzoylperoxide helpen tegen acne. Er kan een crème met vitamine C en niacinamide aangebracht worden om de acne te verminderen, deze is veilig tijdens de zwangerschap. Vitamine A zuur mag per definitie niet gebruikt worden tijdens de zwangerschap, maar ook niet tijdens borstvoeding. Daarnaast is een acne-behandeling in onze kliniek raadzaam, deze wordt tevens vergoed door je zorgverzekeraar.

Vitaminen om droge, jeukende huid te voorkomen

Doordat de huid oprekt en vaak droger is, kan er gelijktijdig jeuk ontstaan. Het eten van veel omega 3 (visolie), omega 6 en vitamine E zorgen voor sterke celwanden, zodat het water in de levende cel blijft die uitdroging van de huid tegengaat.

Ook kunnen we de huid extra verzorgen met een natuurlijk vitamine C. Let er wel op dat het percentage vitamine E altijd hoger moet zijn dan 0,5% en dat aan het product ook andere antioxidanten toegevoegd moet worden, om de werkzaamheid en stabiliteit van vitamine E te garanderen. Een belangrijk antioxidant is vitamine C. Vitamine C en E zijn onafscheidelijk en versterken elkaars effect.

Het behandelen van striae middels een uniek concept

Een ander probleem tijdens de zwangerschap is ‘striae’. Dit zijn scheurtjes in het onderhuids bindweefsel, die ontstaan doordat de huid in een korte periode uitzet. Dit hoeft gelukkig niet altijd te gebeuren, maar als het gebeurt kunnen we het helaas niet voorkomen.

Maar niet getreurd: wij hebben een uniek behandelconcept ontwikkeld welke de striae sterk verminderd. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Kom dan gerust eens langs in onze vestiging op Amsterdam IJburg.

Deel dit artikel:

We komen graag met je in contact om je verder te helpen!

Wij maken graag contact, op een persoonlijk niveau. Dat begint hopelijk al hier bij ons op de site, en eindigt pas weer als jij optimaal straalt.

Vragen over onze behandelingen en wat de beste keuze is voor jou? Wij helpen graag! Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Zo kunnen wij al jouw vragen beantwoorden en/of jouw gratis intake in plannen op onze kliniek in IJburg Amsterdam.

Volgende vraag (1/4)Bel ons Contact
© 2019 Mommy Skincare Clinic. Alle rechten voorbehouden | Webdesign Bureau Whello